Kokologija : Ovaj japanski test će otkriti sve o vaššoj ličnosti!

Jamčim vam da je malo Internet kvizova informativno kao ovaj koji ću vam pokazati.

Poznat je kao test kocke osobnosti, a razvio ga je japanski psiholog 2000. godine. Kviz je prvi put objavljen u najprodavanijoj knjizi “Kokologija” japanskog autora Tadahiko Nagao. Glavni fokus je analiza duboke psihologije pomoću teorija Freuda i Junga.

Što ga čini tako posebnim?

Pa, za razliku od većine ostalih kvizova ličnosti, test kocke prisiljava vas da zaronite u vašu podsvijest da biste pokupili stvari koje možda niste ni svjesni.

Najprije, zamislite da ste u pustinji. Pustinja je nevjerojatno velika. U pustinji je kocka.

Vidiš li ? Koliko je kocka velika? Gdje je točno? Je li pokopana u pijesku ili je na vrhu? Pluta li?

Pomijera li se ? Od čega je napravljena?

Razmislite o tome malo, a zatim premjestite na sljedeći upit.

Dok promatrate kocku, primijećujete da u pustinji postoji i ljestvica.

Od čega je napravljena ljestvica? Koliko je dugačka? Je li to stara ljestvica? Gdje je to u odnosu na kocku?

Sada zamislite da se konj pojavio u pustinji.

Je li konj uopće u pokretu? Ako je tako, u kojem smjeru? Kako izgleda?

Zatim zamislite cvijeće u ovoj pustinji.

Koliko cvijeća možete vidjeti? Gdje su oni u odnosu na druge predmete u pustinji? Odakle rastu?

Nadam se da ste ponijeli kišobran – dolazi grmljavina!

Vidiš li? Je li vjetar jak? Je li oluja daleko, ili ste u centru nje ? Je li oluja uopće utjecala na konja, cvijeće, kocku ili ljestve?

 

Kocka predstavlja vaš ego.

Ako je kocka koju ste zamislili velika, vjerojatno ste vrlo sigurna osoba. Ako je mala, vjerojatno ste sramežljivi i skromni.

Ako je kocka iskopana u zemlju, to znači da ste planer koji misli daleko u budućnosti. Ako kocka sjedi na vrhu tla, to znači da ste vrlo poslovni mislilac.

Kocka koja se kreće označava da ste netko tko misli izvan okvira i izbjegava konvenciju.

 

Ljestve označavaju vaše prijatelje.

Ako ste predvidjeli ljestvicu dodirivanjem kocke, to znači da ste jako povezani s prijateljima i oslonili se na njih za podršku. Ako je ljestvica odvojena, to znači da želite biti neovisni.

Ako je ljestvica ispod kocke, vaši prijatelji vas vide kao autoritet. Ako je kocka na istoj razini, vi i vaši prijatelji ste jednaki. Ako je ljestvica iznad kocke, to znači da svoje prijatelje vidite kao autoritete u vašem životu.

Ako je ljestvica kratka, to znači da želite zadržati mali krug prijatelja. Ako je duga ljestvica, vi ste ekstrovertirani s mnogim prijateljima i poznanicima.

 

Konj je vaš idealan partner.

Ako je konj kojeg ste zamislili jaki radni konj, to znači da je vaš idealan partner naporan i pouzdan. Ako ste zamislili osjetljivijeg konja, to znači da će vaš idealni partner vjerojatno biti netko tko se ponosi svojim izgledom i uživa u tome da bude pamtiv.

Ako je konj daleko od kocke ili se kreće u suprotnom smjeru, to znači da ste udaljeni od vašeg trenutnog partnera ili daleko od postizanja vašeg idealnog.

 

Cvjetovi predstavljaju djecu.

Broj cvijeta koje ste zamislili predstavlja broj djece koju biste željeli imati. Ako su cvjetovi blizu kocke, to znači da želite bliski odnos sa svojom djecom – ili već imate jedan.

Ako su cvjetovi daleko od kocke, to znači da ne cijenite blizak odnos sa svojom djecom.

 

Grmljavina predstavlja vaše strahove.

Je li oluja koju ste zamislili daleko u daljini? To znači da živite s malo brige. Ako je oluja blizu kocke, spremni ste se suočiti s sukobom.

Ako je oluja izravno iznad kocke, vaše su vam nevolje sada neodoljive.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

One Comment