Možete ZAHVALITI vašoj SESTRI što ste danas BOLJI čovjek i bolje RAZUMIJETE žene

Čudno je kako vas odrastanje sa sestrom može učiniti boljim čovjekom.Čak i ako niste imali brata, ne možete poreći da vam sestra nije pomogla da postanete džentlmen jednog dana.

I dok ste se vjerovatno svađali dok ste odrastali – ne možete poreći da vas sestra nije nauča da konflikti nisu o pobjedi jer važnija stvar je razumijevanje.

I zbog nje, sada bolje razumijete žene.

1.U skladu ste s onim ”dame prvo”

Odrastanje sa sestrom vas je naučilo da budete strpljivi.Dozvolite njoj da uzme zadnji komadić čokolade ili je pustite da odluči koji ćete film gledati.To vam daje bolju perspektivu kako tretirazi dame jer ste odrasli sa ”dame prvo” pravilom.

2.Znate kada da ćutite

Živjeti sa vašom sestrom većinu mlađih godina učinilo vas je sposobnim da razumijete ženski jezik inata i bitki koje vode u tišini.Dakle, sada znate kada da držite usta zatvorenim.

3.Znate kako da idete u šoping

Vježbali ste šoping dok ste čekali ispred ženskog butika čekajući sestru i mamu da završe šoping.I možda vas je to nerviralo kada ste trebali ići sa sestrom u kupovinu da joj pravite društvo, ali ovo vam je olakšalo da se prilagodite vašoj djevojci.

4.Dajete bolje poklone

Zbog sestrine žudnje da vam pokloni nešto posebno, usavršili ste umjetnost darovanja poklona.

5.Znate kako da se raspravljate sa ženama

Razumijete da vjerovatno nećete imati zadnju riječ u argumentu, i naučili ste da budete u redu s tim.

6.Naučili ste kako da se izvinite

Odrsatanje sa sestrom vas je naučilo da više cijenite odnose.Razumijete kako jednostavno izvinjenje donosi mnogo dobrog i održava vašu vezu sretnom .

7.Ne gadite ženskih ”problema”

…i nikada niste.

8.Morali ste spavati na fotelji prije nego se uvalite u nevolje

Kada god ste bili na odmoru ili u situaciji gdje je bio dostupan samo jedan krevet – jednostavno ste znali da vaša sestra zaslužuje ”tretman princeze”.Ovo vas je pripremilo na buduće svađe sa vašom djevojkom/ženom.

9… i shvatate važnost ko će se prvi tuširati

Dok se možete složiti da spavate na fotelji, prioritet kupatila je nešto od čega nećete odustati.Čak više, damam je potrebno sat vremena da se istuširaju i spreme, dok bi vi završili za samo 15 minuta .

10.Razumijete šta znači štiti ljude koje volite

Uvijek ste štitili svoju malu sestru.Ovo vas je naučilo da poštujete i štitite dame jer nikada ne biste dozvolili da neko prijeđe granice sa vašom sestrom takođe.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.