Na čemu ste zahvalni? Evo kako zahvalnost mijenja VAŠ život.

Brojanje vaših blagoslova nije samo usvajanje stava zahvalnosti, radi se o stvaranju sjajnih stvari u vašem životu.Zahvalnost je svjetonazor koji bismo željeli da više ljudi usvoji jer je mnogo pozitivnije od alternative da se stvari uzimaju zdravo za gotovo.

Istraživači koji proučavaju zahvalnost imaju težak zadatak jer je teško definisati . Oni počinju govoreći : ”To je konceptualizirano kao emocija, stav, moralna vrlina, navika, osobina ličnosti.Riječ zahvalnost potiče od latinske riječi radikale gratia, što znači milost, milost i zahvalnost.”

1.Jačate vaše veze

Toliko toga što ostvarujemo u našem životu je zbog podrške i pomoći naših prijatelja i voljenih.Istraživajući zahvalnost blagoslovima prijateljstva, izražavamo zahvalnost za napore koje su drugi zauzeli za nas.Brojanje naših blagoslova prijateljstva znači otvoreno izraziti zahvaljujući njima.Kada se vaši prijatelji osjećaju poštovano, vjerovatno je da će vam pomoći u budućnosti.

2.Gradite osjećaj duhovnosti

Kada smo zahvalni za nešto što ne možemo pripisati pomoći određene osobe osjećamo se blagoslovljeno silom izvan sebe.To je kao da smo pomogli, podržali i voljeli brižno biće.Zahvaljujući tome, energija koja vam je donijela takvo obilje daje vam način povezivanja sa božanskim.

3.Poboljšavate kreativno mišljenje

Razmislite o ovome; neko je zahvalan za ljubav i brigu u svojoj romantičnoj vezi, vjerovatno će pokušati pokazati svoju zahvalnost rijelima ili djelima.Neko ko nije zahvalan ne uzima napore da razmišlja o načinima izražavanja zahvalnosti.

4.Bolje se nosite sa stresom

Uzimajući trenutak da brojite svoje blagoslove tokom uznemiravajućeg događaja , način je da pomaknete razmišljanje od negativnog do pozitivnog.Umjesto da se usredotočite na ono što je pošlo po zlu, usredotočićete se na ono što ste naučili iz iskutsva.

5.Popravljate vaše raspoloženje

Osjećaji depresije ili ljutnje mogu se brzo promijeniti u sreću.Brojenje vaših blagoslova je jednostavan način da se preselite u pozitivno raspoloženje.Terapeuti počinju određivati vježbe zahvalnosti kao način da se pacijenti oporave od blage depresije.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.