Naučite da se suočite sa svojom usamljenošću i nećete se više osjećati tako

Šta je usamljenost?Njena moć može da uzme toliko energije od bića da mnogi ne mogu da je podnesu.Ali ono što definišemo kao usamljenost, u suštini, je vrijeme našeg života gdje smo u najvećoj mogućnosti da se povežemo sa najbitnijom osobom u našem životu – sobom.

Uvijek su nam govorili da nismo kompletni kada smo sami; da bi uvijek trebao biti neko sa nama da popuno brazninu našeg bića.Istina je da smo prve i najistaknutije socijalne životinje i trebamo povezivanje sa drugim ljudima.

Ali da bi zaista bili u mogućnosti da se povežemo sa ljudima, na nezavisnom nivou, trebamo znati kako se povezati sami sa sobom.U vrijeme usamljenosti, u suštini smo prepušteni sebi.Ovo je vrijeme kada zaista možete otkriti pravo JA i suočiti se s njim.Ne trebate se plašiti da budete usamljeni, ipak se sa sobom – što znači da nikada niste sami.

Često pokušavamo koristiti druge ljude da bi pobjegli od sebe.Ali bježanje od samog sebe znači trovanje sa stvarima koje duboko potiskujete.Istina je da ako se ne suočite sa sobom prvo, uvijek ćete se osjećati usamljeno, uprkos svim ljudima kojim se pokušavate okružiti.

Razumijevanje da ne postoje stvar kao što je usamljenost će vas približiti sebi i blagu kojim sijate.Nikada nećete znati vašu pravu vrijednost ako niste spremni da pogledate u nju.

Jednom kada shvatite da nikada niste sami, razumjet ćete da ne trebate ljude.Postoji razlika između ‘trebati’ nekoga i uživati sa nekim jer ‘želite’ biti s tom osobom.

Prava istina dolazi kada naučimo pravu vrijednost gledajući iznutra i voljeći sebe.A ovo ćete jedino naučiti ako se suočite sa sobom u vrijeme usamljenosti.

Ja biram da iskusim vremena samoće do dana kada budem bio u mogućnosti vidjeti sopstveni odsjaj, i da vidim kako stvari idu iznutra.Jer ako se ne pitam kako sam, uvijek ću misliti da će me to neko drugi pitati.

Ljudi vam ne duguju ništa, i ne biste trebali rkeirati očekivanja o stvarima za koje ste vi najodgovorniji.Biti u povezanosi sa sobom vam niko ne može priuštiti – samo vi to možete uraditi.

 Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.