/Ne možete iskreno voljeti ženu, ako se plašite da ćete je izgubiti!

Ne možete iskreno voljeti ženu, ako se plašite da ćete je izgubiti!

Vaš strah vas zadržava od intimnosti

Ova jedna stvar vas sprečava da preokrenete svoju negativnu energiju i svjesno kreirate partnerstvo za kojim žudite.To važi bilo da ste u braku ili u dužoj vezi gdje osjećate gubitak povezanosti, poštovanja i povjerenja.Ovdje je jedna stvar koja će izazvati frustracije , anksioznost i neizvjesnost.

Vi se plašite da je izgubite.

Vaš strah koji vas paralizuje vam ne dozvoljava da razmišljate razumno i hrabro preuzimate akcije koje će kreirati više povezanosti, poštovanja, povjerenja.To je onaj osnovni strah koji vas tjera da se osjećato sramno o svome ponašanju i jede vaše samopoštovanje.

Zašto se plašite da ćete je izgubiti?

Ovo je ono što su mi muškarci govorili i to se podudara sa mojim ličnim iskustvom.

Plašite se biti sami.

Plašite se odbjanja i odbacivanja.

Plašite se uticaja na vašu djecu.

Plašite se da je vidite sa bilo kim drugim.

Plašite se da nikada nećete voljeti ili biti voljeni ponovo.

Plašite se šta će misliti porodica i prijatelji.

Osjetio sam sve ovo prije u mom braku i vidjeo sam to kod mnogih drugih.Morate duboko raditi na sebi da se suočite sa ovim strahovima i da pričate o njima racionalno.Trebate prostora za disati.

Mnogi muškarci su mi govorili da su se prije osjećali veoma dobro i samopouzdano u vezi sebe, svog života i veze.Ali iz nekog razloga, to je odjednom nestalo!

Je li normalno za muškarca da osjeća strah? Naravno da jeste!

Je li prihvatljivo da muškarac bude ranjiv?Apsolutno!Ranjivost je zdrava, neophodna i na neki način privlačna većini žena.

Ali…ako muškarac dozvoli svojim strahovima i ranjivosti da ga sputavaju od pozitivnih akcija, on je uništen.Ne samo u vezi, nego i u životu.

Akcije kreiraju promjene – i ako se ništa ne promijeni – onda se ništa ne mijenja.

I kada su u pitanju žene…one mrze to.

Šta znači ”Ispravno voljeti ženu”?

Nemoguće je ispravno voljeti ženu ako živite u strahu i ne možete napraviti nikakve akcije.

Zašto?Zato što ona ne može ispravno iskusiti ljubav, poštovanje i privlačnost koju možete da joj ponudite ako sve dolazi sa mjesta nesigurnosti, straha .

Voljeti je ispravno znači davati ljubav sa mjesta sigurnosti i samopouzdanja.Ne trebamo ništa od nje da nas upostpuni ili zaštiti dok je volimo bezuslovno.Ispravno voljeti ženu znači da smo dovoljno sigurni u sebe da se ne bojimo da nećemo dobiti nešto za uzvrat.

Ako želite da izbjegnete ralje straha i nesigurnosti, potreban vam je fokus na nove direkcije i destinacije.Promijenite vašu misao .” Ja sam muškarac koji neustrašivo kreirao ono što želi.Strah ne kreira mene.”

Potrebno je da provodite vrijeme sa drugim muškarcima koji su već ovo skontali , da vam pomognu da razumijete i da se suočite sa strahovima koji vas zadržavaju.

Investirajte šta god je potrebno, vrijeme, novac da bi ojačali vaš osjećaj samopouzdanja, važnosti i svrhe.

Vaš sljedeći korak je da naučite da se fokusirate na to kako da postanete tip muškarca koji dobija ono što želi.Ovo će vam dozvoliti da prestanete braniti ponašanje muškarca koji ne dobija ništa što želi.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.