Ne zaboravite da ste FENOMENALNI: 5 Načina kako da POVEĆATE vaše samopouzdanje

Samopouzdanje.Ta neodređena stvar koja nam čini život boljim.Ili gorim.Previše samopouzdanja može nas učiniti arogantnim, ali premalo nas može sputavati da se krećemo naprijed, preduzimanja rizika i eventualno će uticati na dijelove našeg života.Ključ savršene kombinacije je pomalo od obe strane.

1.Uvijek budite svoji

Prvi korak da unaprijedite svoje samopouzdanje je da uvijek budete svoji.Kladim se da je ovo kliše citat koji ste ikada čuli, ali dozvolite mi da vam odam tajnu.Vi ste jednistveni.Vi ste nevjerovatni.Naše različitosti su ono što određuje.Vi ste jedan jedini na svijetu , pa ako to nije nešto vrijedno njegovanja , ne mogu smisliti ništa drugo.

2.Bez loših vibracija

Pustite negativnost iz vašeg života i dozvolite zrakama pozitivizma da zasijaju prema vama.Filozofija i duhovnost nas uče o posljedicama naših misli.Dakle, zašto pozitivne misli a ne negativne? Strah i negativnost su kao crna rupa za našu svjesnost.Jednom kada uđete u taj tamni element, mozak filtrira sve drugo i samo mislite na neuspjeh.Moć misli sadrži ključ naše realnosti.Tražite vaše srećno mjesto i okružite vaš um pozitivnim stvarima.

3.Izađite iz vaše komfort zone

To je ono magično mjesto ne tako daleko, gdje teku med i mlijeko umjesto rijeka i nema ni jedne brige na umu.To imaginarno mjesto koje nas štiti i proizvodi nam neograničenu količinu sigurnosti.Ali, brod je siguran na kopnu, ali nije za to napravljen.Izađite iz toga i neka vas vsijet vidi.Ustanite, suočite se sa prilikama i dajte si šansu da naučite novu stvar svakog dana.

4.Ne zaboravite, vi ste sjajni!

Život je težak i postoje vremena kada je teško održati vaše samopouzdanje visoko.Zastanite na sekund i razmislite o svim stvarima zbog kojih ste ponosni.Vaša postignuća, vaše pobjede.Bez obzira koliko su velike ili male, oni su rezultat vašeg napornog rada.

5.Govor tijela je značajan

Da budimo iskreni 20% naše svakodnevne komunikacije je verbalna, ostalih 80% je govor tijela.Vaš stav prema svakoj situaciji govori mnogo više o vama nego vaše riječi.Dakle ako govorite o nečemu, a vaš govor tijela oklijeva i govori suprotno, ne dobijate vašu željenu poruku.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.