Nikada više neću plakati zbog muškarca koji mi nanosi bol

”Nemam vremena da budem tužna i poražena jer sam prezauzeta ljutnjom.”

Ne radim to više.Nikada neću dopustiti da izgubim dragocjene suze zbog čovjeka koji ih očigledno ne zaslužuje.Neću više dopustiti da čovjek slomi moje srce na način koji me uništava.Neću dopustiti  da ikad više igram ulogu žrtve.Ja zaslužujem biti više od toga.Moram biti više od toga.Nikada neću plakati zbog čovjeka koji mi nanosi bol.

Neću mu dati to zadovoljstvo.Nikada mu neću dati zadovoljstvo da zna da je on razlog za moje suze.Nikada neću dozvoliti da me muškarac vidi kako plačem jer znam da mu to daje osjećaj moći koju ne zaslužuju uopšte.Plakala sam ispred previše muškaraca u prošlosti i nisam to trebala dopustiti.Nikada se ne želim staviti u poziciju da nekome nanosim bol.Nikada ne bih željela biti ta djevojka.Ne želim igrati na slabost.Moja ranjivost i tuga nikada neće poslužiti za poticanje ega bolesnom i sadističkom čovjeku.

Ima toliko drugih stvari na svijetu koje su vrijedne moga suosjećanja i empatije.Postoje mnoge druge stvari koje zaslužuju moje suze – a loš muškarac nije jedna od njih.Postoje djeca koja gladuju u Africi kooja više zaslužuju emocionalno ulaganje.Postoje besmisleni ratovi koji su dostojni da budem pod stresom.

Zapravo, ne bih trebala plakati uopšte, jer nisam ja ta koja ga je izgubila; on je taj koji je izgubio.Propustio je sjajnu priliku da bude sa izvanrednom ženom , koja je željela da ga voli svim svojim bićem.On je taj koji bi tebao plakati jer je izgubio kvalitetnu djevojku koju nikada nije zaslužio da ima.Ja sam osoba koju imaš jednom u životu, a on je toga sada vjerovatno svjestan.

Nije u meni problem i nikada nije bio.Nikada nije bila moja krivica i to je najveći frustrirajući dio u tome.Ti si bio uzrok sveg uništenja.Ja sam bila ta koja je više patila.Nisam uradila ništa pogrešno ali opet sam bila ona koja je pretrpjela posljedice.A ipak, ja sam ona koja se mora podići nakon nereda koji si napravio.

Neću obećati da nikada više neću plakati zbog muškarca u budućnosti, ali znam da vjerovatno hoću.Ali obećavam da zbog koga god budem plakala u budućnosti biće to čovjek koji će zaista biti vrijedan mojih suza.Čovjek koji će zaslužiti svu moju ljubav i emocionalno ulaganje.Nikada više neću plakati zbog muškarca koji liči na tebe.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

2 Comments