Obratite pažnju! RIJEČI koje koristimo bukvalno imaju MAGIČNU moć – Evo zašto..

Jeste li ikada obratili pažnju na riječi koje svakodnevno koristite? Vrlo je važno biti svjestan riječi koje koristimo unutar sebe unutar naše glave.

Ako riječi ne postoje, ne bi mogli komunicirati.Komunikacija sa nama je prvi i najvažniji korak u oblikovanju vlstite stvarnosti.

Prema ovom istraživanju govorimo od 7 do 20 hiljada riječi dnevno! I ovih 20.000 riječi stvaraju naše ponašanje i naš stav u životu.Ako obratimo na pažnju na riječi ”neizrečene” , ali samo ”iskorištene” u našim samopregovorima, mogli bismo postati svjesni da smo jedini odgovorni za našu stvarnost.

Zašto je od presudne važnosti odabrati pozitivne riječi u našim samozastupljenjima i kada razgovaramo sa drugima ?

Sve riječi koje koristimo daju nam određenu emociju i stvaramo naše ponašanje na temelju tog osjećaja.

Naše ponašanje je reakcija onoga što je prvi put u našem umu.Naravno, nemaju sve riječi koje poznajemo pozitivno značenje, ali stvaranjem određenih izraza koji su pozitivni, to nas može dovesti do naših ciljeva u životu.Sve zavisi o jeziku koji koristimo.

Kako postati svjestan riječi koje koristimo?

Prije svega, obratite pažnju na najmanje jedan dan riječi koje koristite.Zatim, obratite pažnju na to kako se osjećate zbog tih riječi; kakvo je vaše stanje svijesti kada ih izgovarate? Ako uistinu primijenite tu tehniku, bit ćete svjesniji o riječima koje koristite i kako te riječi bukvalno oblikuju vašu stvarnost.

I ovo je stvarno važno : biti svjestan nečega što želite poboljšati ili nešto što želite promijeniti.

Svaka pozitivna promjena je dobra, jer dolazi s novim emocijama i novim akcijama.

Pomoću ove tehnike moći ćete odabrati i biti svjesni kako riječ koju upotrebljavate ima izvanredan uticaj na sve što radite svakodnevno.

Riječi dajue nergiju i imaju moć da se osjećamo kako se osjećamo.

POkušajte odabrati svoje riječi mudro, jer ta sposobnost leži u svakom od nas!

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.