OPROST je LIJEK za SLOMLJENO SRCE : 5 Razloga zašto je u redu da oprostite nekome, prema stručnjacima

U suštini to je apsolutno neophodno ako želite postići emocionalnu slobodu koja je potrebnda da živite zaista srećan život.

U kontekstu emocionalnog iscjeljenja, u osnovi se samo oslobađamo od tuđih zatvora.To znači da imamo moć prihvatiti šta god je učinjeno nama i pretvoriti to u nešto što je učinjeno za nas da bi pristupili svom izvoru snage.Drugim riječima, bez obzira na namjeru onoga koji vas je povrijedio , oni će biti bespomoćni po vašem izboru da pronađete rast i iscjeljenje kroz svoju bol.

1.Kada previše razmišljate o onome što se dogodilo i vrtite u svojoj glavi

Prekomjerno razmišljanje navodi nas da se zapitamo i analiziramo njihovo ponašanje i naše ponašanje, što nas čini zabrinutim .

2.Kada ste takođe nekako krivi

Tamo gdje postoji sukob, nema nedužnih.Ako se odnos raspao, okrivljivanje ne pomaže nikome.Posjedovanje vlastitog ponašanja, opraštanje sebi( i drugoj osobi) oslobađa sve.

3.Kada vas je neko učinio nepoželjnom žrtvom

Silovanje, incest ili zlostavljanje.Oproštenje nije nešto što radimo za ova čudovišta koja plijene na naše slabosti.To je ono što radimo kako bismo se oslobodili borbe i patnje koje su nam njhove akcije nanijele.Inače, odlučujemo im dopustiti da nas žrtvuju opet i opet.

4.Kada se zateknete kako gubite vrijeme na misli o osveti

Kaže se da ako kopate nekome grob, najbolje je da iskopate dva.Ne radi se samo o okretanju drugog obraza.Radi se o shvatanju da se svi moramo nositi sa vlastitom karmom.

5.Kada želite iscjeliti vsoje srce i osloboditi se za prave veze

Oprost je lijek za slomljeno srce.Nažalost mnogi od nas misle da je oprost samo za pobožne.To je tužna zabluda.Svi imamo sposobnost preduzimanja koraka.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.