OVA jedna riječ može uništiti vašu vezu !

Riječi bukvalno mogu kreirati ili uništiti , u zavisnosti kako ih koristimo.AKo mislite da su misli moćne, one su ništa u poređenju sa uticajem koji riječi imaju!

Kada se riječi koriste ispravno, možete iznijeti predivne stvari i emocije u djelo.

Razmislite o tome :sa samo jednom rečenicom možete nekoga nasmijai i uljepšati dan; ali samo sa jednom rečenicom možete nekome uništiti dan, takođe.

Pročitajte ove izjave i odlučite da li su štetne ili ne :

”Izvini što ti nisam odgovorio/la na pozive i poruke.Stvarno sam bio/la zauzet/a.”

”To zvuči zanimljivo!Nažalost, zauzet/a sam poslom.”

”Volio/la bih da isprobam to novo mjesto sa vama, ali sam zauzet/a sa djecom.”

Šta vi mislite?Na površini, nema ništa pogrešno.Poslije svega, svi imamo obaveze, pa sigurno je pretpostaviti da su oni zaista zauzeti, zar ne?

Ali upravo ova riječ ”ZAUZET” dovodi mnoge veze do raspada!

Kada kažemo našem partneru da smo ”zauzeti” u kontekstu provođenja vremena sa njima, to šalje moćnu psihološku bombu u strukturu veze.To govori mnogo više od činjenice da smo zapravo zauzeti.To otkriva fokus naše energije, želje da budemo sa njima, strukturu naših prioriteta, važnosti koju imaju za vas.

To destabilizuje povjerenje i kreira prostor za sumnju, bez obzira koliko jedno drugom vjerujete.Zvuči hladno i nepovezano.

Bez obzira koliko ste zauzeti, ove 3 činjenice pokazuju da je ta izjava samo izgovor da ih ne vidite :

1.SVI SU ZAUZETI

Skoro svaka osoba koja hoda planetom je ”zauzeta”.Ako nisu zauzeti vjerovatno se osjećaju ”zauzeto”.Reći nekome da ste zauzeti je izbjegavanje da ih vidite uživo.Nakon svega, šta je ”zauzet”? Možete žuriti po kancelariji, hvatajući se za papire i ispijati vašu kafu, ili žuriti po hotelu gdje ste na odmoru da bi si naručili hranu.

2.NIKO NIJE BEZ SLOBODNOG VREMENA

Bez obzira koliko ste zauzeti ili preokupirani sa bilo čim na šta trošite vrijeme, uvijek imate bar 1 sat slobodan u toku dana.Birajući da ne provedete ovaj jedan sat sa vašim partnerom govori jednostavno da ne marite dovoljno.Možda i marite, ali ne pokazujete to dovoljno.

3.SVAKO MOŽE IZDVOJITI MALO VREMENA

Vaša zauzetost nije izgovor jer nije sve tako ekstremno bitno.Postoje stvari koje su viši prioriteti od drugih, stvari koje ne možete odgoditi, ali ima MNOGO stvari koje možete pomjeriti, odgoditi ili ostaviti za kasnije.Ako se samo malo potrudite i napravite vremena da vidite vašeg partnera umjesto da ih izbjegavate sa ”Zauzet/a sam”

 Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

2 Comments