OVAKO SE PONAŠA MUŽ KOJI NE VOLI SVOJU SUPRUGU: Reči ruskog psihologa koje su pogodile mnoge žene pravo u srce

Ana Kirijanova je napisala teksto o tome kako se ponaša muž koji ne voli svoju ženu i dame širom sveta su se osetile prozvanim jer je upravo ova ruska psihološkinja pogodila pravo u metu

Ana Kirjanova je ruski filozof, psiholog i pisac čiji radovi se svakodnevno prevode na sve svetske jezike. Od 1990. godine bavi se ljudskom dušom i svoje zapažanje deli u autorskoj emisiji na ruskoj televiziji.

Jedan od njenih najpoznatijih tekstova prevedenih kod nas je onaj koji govori o tome kako prepoznati čoveka koji ne voli svoju ženu, a mi ga prenosimo u celosti:

Ne voli te ako te: ne grli spontano, ne razgovara sa tobom o sitnicama, ne zove te da vidi kako si u sred radnog dana…

bark, muž i žena
foto: Shutterstock

Ne voli te ako: ne možeš da računaš na njegovu pomoć. Kad moraš da brineš o njemu kao da je dete od pet, a ne muškarac od četrdeset pet godina.

Ne voli te: kada ti se ruga. Kada ne primećuje tebe, tvoj trud i rad. Kada ti kaže da jedeš puno ili da ne može da jede tvoju hranu jer nije onakva na kakvu je on navikao.

Brak, Muž i žena, Supružnici
foto: Shutterstock

Ne voli te kada ti se stalno meša u to šta radiš, svoje odluke podmeće kao tvoje, kada ti kaže da pričaš gluposti, da ne razmišljaš svojom glavom, da si glupa ako misliš tako…

Ne voli te kada ti kaže: ti si kriva. Ne voli te kada ništa ne odobrava što ti uradiš ili kažeš.

Ne voli te, jer svako “volim te” moraš da prosiš od njega.

Žena koju ne voli muž vremenom postaje ružna, skrušena, plaha, nespretna – jer to joj može učiniti samo nedostatak ljubavi.

Izvor: Stil Kurir