Pokažite joj da je volite bez obzira na sve : Kada je ona emocionalno ranjena , uradite ovo

Tu je, sklupčana na podu, ranjiva i povrijeđena više nego što ste je ikada vidjeli.Vi ste njezin partner/ rođak/roditelj/ prijatelj i želite joj pomoći – srce vam se slomi.Ali teško je znati šta učiniti.

Nemojte sve prebacivati na sebe

Bol koju ona doživljava je njena – nije prikladno usporediti ga s nečim što ste vi iskusili u životu.To je priča o vama, a ne treba biti.

Trebali biste biti sa njom ohrabrujuči je da razgovara ili dopuštajući joj da vodi razgovor, čak i ako to znači sjediti u tišini.

Nemojte je tjerati da razgovara

Jedno je ohrabrivati je da razgovara, ali ako ne želi razgovarati , neka bude tako.

Trebali biste joj dati prostora da se postepeno otvori.Ohrabrujte je na male načine kao na primjer da sjedite zajedno u tišini.Čak i ako mislite da je nezdravo za nju da zadrži svoje emocije u sebi, nije na vama da odlučujete kada će se ona otvoriti.Budite strpljivi, to bi moglo potrajati.

Nemojte bjesniti na osobu koja je dovela do toga

Vjerovatno je njezina bol izravno povezana s drugom osobom.Dok biste trebali biti na njenoj strani, bez obzira na sve, postati anđeo osvete je previše.Ako postoji osveta- to je njena – nemojte joj to oduzeti.

Nemojte osuđivati njeno ponašanje

Možda ima potrebu da razbije neke stvari.Recite joj neka uradi to – to su samo stvari.Možda je htjela baciti nakit u vodu, šta god.Ne biste joj trebali stajati na putu njenog izražavanje.

Trebali biste se potruditi i pokazati joj da je volite bez obzira na sve.Vjerovatno zna da je iracionalna, i postoje vremena kada je potpuno iracionalna, emocionalna zvijer način za biti.Pokazivanjem vaše ljubavi očito joj daje sigurnost.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.