Postoji zapravo 5 faza ljubavi, a većina nas zaglavi na trećoj

Veze su pune preokreta , nijedna veza nije ista , ali nakon što ste bili u nekoliko možda ćete početi primjećivati nekoliko trendova.Put do ljubavi koja će trajati ima nekoliko zamki – tako da će partneri morati proću kroz oluje i loša vremena da bi stigli do savršenih vremena.

Prva faza : Zaljubljivanje

Kada je u pitanju ljubav, zaljubljivanje je očigledno prvi korak.Tokom ovog procesa , osjećat ćete dobar prirodni osjećaj dok se vaše tijelo puni hormonima kao dopamin, serotonin i oxytocin.
U ranim danima veze, lako je misliti o svijetu vašeg partnera.

Ne znate ih dovoljno da bi znali njihove mane, tako da bi ih mogli idealizovati.U ovoj fazi, nema razloga da vjerujete da se nikada nećete odljubiti od te osobe.

Druga faza : Postajete par

Euforija je još uvijek tu, ali se smirujete i postajete par.Ako je faza jedan Romeo i Julija, druga faza je odrastanje.U ovoj fazi mnogi parovi odluče da se usele zajendo i imaju djecu.Još važnije, postaju jedno.Ljubav je još uvijek tu, ali je ugodna ljubav.Nakon što su došli u ovu fazu , mnogi parovi misle da će ostati tako zauvijek.

Treća faza : Razočarenje

Veza može biti kamenit put, i to je gjde stvari postaju teške.Ova faza može biti upozorenje za početak kraja mnogih parova.To je faza gdje se primjećuju mane i postaju iritirani.Čini se da je posebna ljubav koju ste imali nestala zauvijek.To je veoma teška oluja za preživjeti.

Četvrta faza : Stvaranje prave ljubavi koja će trajati

Nakon što ste se suočili sa ružnom realnošću duge veze u prethodnom koraku, možete početi proces liječenja.Sa ovom zrelošću i introspekcijom, možete početi pomagati da izliječite rane, kako svoje tako i partnerove.U ovoj fazi, vi i vaš partner se savršeno razumijete i poznajete.Već tada možete shvatiti da je to ona ‘prava’ osoba.

Peta faza:Koristite moć dvojstva da promijenite svijet

Možda ste na misiji da se zauzmete za nešto u šta oboje vjerujete.Ali to može biti mali milion stvari.Dobro je mijenjati svijet na bolje, ali prava povlastica ovdje je da vi i vaš partner možete pronaći nešto u čemu ste oboje strastveni.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.