Prema naučnim istraživanjima više se debljate kada ste u srećnoj vezi

Jeste li se udebljali u skorije vrijeme?Je li vam teško da obučete staru odjeću?Ne paničite!To može biti samo obilan znak da ste u srećnoj vezi.

Prema naučnicima ako je par od glave do pete zaljubljen imaju tendenciju da nabace koji kilogram viška.Shvatite to kao blagoslov ali pazite na zdravlje.

Nedavna istraživanja objavljena pokazuju da ako je par srećan u braku, skloni su debljanju.Nema ništa pogrešno u tome da se osjećate ugodno sa partnerom i uživate zajedno u kuhanju, može vam samo donijeti radost i dobar apetiti.

U istraživanju, 169 novo vjenčanih parova su bili posmatrani od strane naučnika u rasponu od 4 godine.Njihova težina se mjerila dva puta godišnje .

Rezultati su pokazali da su  parovi koji su bili srećni nabacili koji kilogram.U drugu ruku, oni parovi koji su prolazili kroz stresan period, što je često rezultiralo razvodom, ostali su fit.

Naučnici objašnjavaju da su srećni parovi zadovoljni i nisu pod stresom tako da nemaju potrebe da traže drugog partnera.

To ih čini da se osjećaju ugodno i samouvjereno sa njihovim voljenim , tako osjećaju da ne trebaju impresionirati da bi ih privukli.

Sa druge strane priče, vitki parovi su konstantno pod pritiskom u vezi , ostaju vitki da bi privukli potencijalne partnere.

Biti zaljubljen je dobro, ali zdravlje je takođe bitno.Parovi bi se trebali više fokusirati na svoju težinu ne samo zbog izgleda nego i zbog zdravstvenih problema u budućnosti.

Šta vaša težina kaže? Jeste li srećno zaljubljeni? Imajte u obziru da je zdravlje bitno isto kao i pronalaženje partnera.Jedite zdravo, bavite se sportom i držite važu ljubav i sreću vječnim.

 Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.