Prestanite se sažaljevati nad SOBOM odmah , jer padanje je NEZGODA a ostajanje dole je IZBOR!

Život nije uvijek lagan.Jedno jamstvo koje svi imamo je da se može promijeniti dok trepnemo.POnekad je to dobra stvar, a ponekad se suočavamo sa borbama.Kada prolazimo kroz teška vremena, lako skliznemo u samosažaljenje.Ako ako ostanemo smireni, sposobni smo za nevjerovatne pothvate.

Odlučnost vam može pomoći da pobijedite prepreke

Kao u filmu Ronilačko zvono i leptir ( 2007)  je izuzetna istinita priča o Žan-Dominiku Bobiju, uspješnom i harizmatičnom glavnom uredniku francuskog magazina El, koji živi punim plućima kada mu iznenadni moždani udar poptuno promjeni život i postaje zarobljen u svom tijelu.Iako je paralizovan, njegov um je oštar.Učio je komunicirati unatoč njegovim fizičkim ograničenjima.

Pomjerite se iznad onoga što mislite da je moguće

Vaš način razmišljanja može biti vaš najveći imidž.Žan dokazuje da smo sposobni prevladati prepreke ako im ne dopustimo da nas definišu.Dok se većina nas neće suočiti s tjelesnim traumama gotovo jednako zastrašujućim, mnogo možemo naučiti od njegove upornosti.

Možemo dopustiti izazovima da nas nadvladaju, ili možemo na poteškoće gledati kao priliku za učenje i rast.Ovaj je film podsjetnik da možemo biti izuzetno otporni, čak i u teškim okolnostima.

Prestanite sa sažaljevanjem.Vaše jedino ograničenje je vaša mašta.Svi prolazimo kroz neuspjehe i izazove, ali imajući pravi način razmišljanja može nam pomoći da prevladamo najniže razine.Žan me uvjerio da nemam izgovora za samosažaljevanje.NJegova odlučnost me potaknula da imam bolji stav kada se suočim sa nevoljama.Trenutak borbe mi je najviše govorio o tome ko sam.

Nemojte dopustiti da samosažaljevajuće misli stanu na put vaših snova.Nastavite se kretati naprijed ber obzira gdje vas život vodi.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.