Psiholog Labkovski: Ako žena voli i poštuje sebe i muž će se odnositi prema njoj na isti način

Postoje oni muškarci koji svoje žene drže kao malo vode na dlanu, kupuju im poklone i ispunjavaju sve njihove hirove, a postoje i oni koji ne poštuju svoje žene. 

Za takvo ponašanje uglavnom krivimo muškarce. Uglavnom je žene dobra i pristojna, a muškarac je podlac i ženskaroš. Ipak nije sve uvijek tako, a ako malo bolje istražite i razmislite o cijeloj situaciji nije uvijek muškarac kriv. Često žene svojim ponašanjem isprovociraju svog muža da ih vara.

Psiholog Mihail Labkovski kaže da ako se žena u braku ili vezi ponaša kao žrtva, to je samo grijeh za nju. Položaj žrtve nije najbolja opcija, ne samo u vezama već generalno u životu. Tako se naviknu da sažaljevaju sebe i to im postaje svakodnevnica i normalan način života. 

Muškarci vole žene koje vole sebe, koje su vedre i nasmijane i koje, naravno, vole i njih. Veliki je broj porodica gdje muž vara, a žena mu konstantno oprašta. Neke kažu da opraštaju zbog djece jer ne žele da djeca pate, ali na kraju djeca u takvim porodicama najviše pate.

Žena nikada ne bi smjela dozvoliti muškarcu da shvati da će mu oprostiti nevjeru. Jer ako muškarac shvati da će mu oprostiti jednom, on će to ponovoti. Kada se nevjera počne ponavljati ne postoji način da se bilo šta promijeni, a žena koja oprašta nevjere pokazuje samo da ne poštuje sebe.

Ako žena voli i poštuje sebe, tada će je i njen muškarac voljeti i poštovati. Ponekad se žene jednostavno ne trude da zadrže svog muškarca i misle da je fizički izgled jedina stvar koja bi mogla da ga zadrži. Troše čitavo bogatstvo na kozmetičke tretmane, a njihov muškarac svejedno odlazi. 

Žene često zaboravljaju da je najvažnije u braku biti svoj. To je dovoljno i muškarci to vole. Radite ono što volite i što vas ispunjava, odgajajte djecu, provodite vrijeme sa ljudima koji su vam dragi i nemojte se stalno zamarati sa brigama da li vas muž vara. 

Nemojte se mučiti ljubomorom jer tek kada se prestanete mučiti sa tim možete osjetiti život i postati istinski srećni. Muškarca ćete zadržati samo ako volite sebe, ako ste strastvena i zanimljiva žena. Muškarci to vole. Za normalnu ženu brak je dio života, a ne život. Ako cijeli svoj život posvetise drugoj osobi, to znači da nemate svoj život.