Psiholog objašnjava zašto su današnji brakovi toliko teški

Brak je puzzla koju malo ko može riješiti.I sa današnjom stopom razvoda, čovjek bi se zapitao gdje je sav taj osjećaj stabilnosti i povjerenja nestao.I stvarno, ako mislite da su brakovi nekada bili lakši, totalno ste u pravu.

Današnji brak nije jednostavan kao što je nekada bio, i postoji toliko mnogo razloga za to.Ali možda je glavni razlog način na koji gledamo svijet danas, i kako to utiče na način na koji se povezujemo sa ljudima.

Eli J. Finkel, profesor psihologije na Northwestern Univerzitetu , objašnjava zašto današnji brakovi nisu ni nalik kao nekada.

” Došli smo do trenutka u istoriji gdje su najbolji brakovi bolji od najboljih brakova ranije ere, dok u isto vrijeme, prosječni brakovi postaju malo gori.”

Prva era braka je imala ulogu pomaganja ljudima da zadovolje svoje osnove, psihološke, preživljavajuće potrebe, kao što je hrana, odjeća i sklonište.” Supružnici su bili radne kolege više neko srodne duše.

Druga era je uključivala brakove iz ljubavi, gdje su ljudi odbijali da se vjenčaju sa nekim jer ih nisu voljeli.

Međutim, treća era je mnogo drugačija od samog braka iz ljubavi.Mnogo je komplikovanija i sa mnogo zahtjeva koji se moraju ispuniti.

Slažete li se da su brakovi teži nego ikad ?

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.