Šta osjećaš kada ti kažem ”Volim te” ?

Još uvijek se sjećam dana kada smo se upoznali.Nekako, desilo se da smo našli jedno drugo u na istom mjestu i u isto vrijeme našeg života.Nismo to planirali, ali zauvijek ću biti zahvalan za taj trenutak.Trenutak kada sam shvatio da sam upoznao nekog posebnog.Nekog drugačijeg od svih ostalih.Nekog vrijednog borbe.

Zaljubio/la sam se u tebe istog trenutka.Otvorio sam ti se i ti me nisi pokušala promijeniti.To je samo jedan razlog zbog čega te volim.

Pitam se da li znaš to.Znaš li zbog čega te volim?

Možeš li primijetiti da postanem nervozan kada sam s tobom?Bez obzira koliko smo godina proveli zajedno, često se zacrvenim kada pričam s tobom.

Nije mi traumatično kada se svađamo, jer znam da ćemo riješiti problem, bez obzira koliko težak se činio.Neće biti kraj.Osjećaš li i ti to?

Kada kažem ”Volim te”, takođe mislim da mi se dopadaš.Dopada mi se kako si dobra prema ljudima.Uvijek si strpljiva i osjećajna, posebno sa mnom.

Volim kada me iznenadiš ručkom poslije posla i podržavaš me u svemu.Čak i kada ja sam ne znam šta želim.Čak i onda, ti si na mojoj strani, vjeruješ u mene kao što niko nije.

Obožavam svaki put kada me nazoveš samo da čujem tvoj glas.Nisam ti ovo rekao, ali svaki put kada moj telefon zvoni, nadam se da ću vidjeti tvoje ime na ekranu, čak iako provodimo sate zajedno.

Noću u krevetu, osjećam se sigurno kada sam s tobom.Kada god si na poslu, veliki dio mene ode sa tobom.Ne osjećam se sposobnim da ustanem i suočim se sa situacijom koju će mi taj dan donijeti.Sve dok se ti ne vratiš.I ponovo mogu da osvojim svijet.

Volim kada radimo nešto kao tim.Mi smo tako savršeni tim, zar nismo?

Volim te jer si snažna, ali senzitivna.Jer me nasmijavaš svaki dan, čak i nakon ovoliko vremena.

Divim se tvojoj snazi i inteligenciji.Volim da slušam tvoje priče, ponovo i ponovo.

Od tebe mnogo učim.Učiš me stvari za koje nikad nisam mislio da ću naučiti.Ali isto tako mi dozvoljavaš da i ja tebe učim .I volim te zbog toga.

Kada sam s tobom, osjećam se posebno.Osjećam se nepobjedivo i moćno.Činiš me snažnijim i mudrijim.

Osjećam se kao da sam s tobom oduvijek.Osjećam se stvarno kada sam s tobom.Ne moram da se mijenjam.Prihvataš me onakvog kakav jesam.I voliš me zbog toga.

Ako nisi znala, još uvijek sam ti privržen.Za mene, još uvijek si najzgodnija žena koja postoji.Nadam se da imaš isti osjećaj kao i ja kada te ne vidim satima.

Volim tvoje težnje i tvoj entuzijazam za zajedničku magičnu budućnost.Volim što si pozitivna i vjeruješ u svoju budućnost, baš kao i ja.I činjenica da te imam do kraja života čini me najsrećnijim čovjekom na svijetu.

Ti si jedina koja razumije moju ludost.Kada god se ponašam ludo, ti se smiješ i zagrliš me i ponovo se sve vrati u normalu.Vrati se u savršenost.

Nisam znao da li će par riječi moći da objasne kako se osjećam kada kažem ”Volim te”.Ne znam da li osjećaš istu svar.Osjećaš li? Nadam se da da.

Gandhi kaže ”Gdje ima ljubavi, tu ima i života”Život se ne može objasniti, morate ga živjeti.Ista je stvar u ljubavi.Nije lako da se opiše.Morate to osjetiti.

 

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.