Stiven Hoking upozorava : Trebamo napustiti Zemlju i MORAMO to uraditi BRZO

Poznati fizičar Stiven Hoking je došao do druge predikcije sudnjeg dana, upozoravajući nas da napustimo planetu u okviru sljedećih 100 godina ako želimo da ljudska rasa preživi.

Na Starmus Festivalu u Norveškoj, Hoking je objasnio da sa prenagomilavanjem našeg planeta i konstantnom štetom koju nanosimo našem okruženju, neće trebati dugo da propatimo posljedice koje bi mogle značiti kraj ljudske rase.

” Raseljavanje bi moglo biti jedina stvar koja bi nas mogla spasiti od nas samih.Uvjeren sam da ljudska rasa treba da napusti Zemlju”, objasnio je, dodajući da je Kolumbo imao Novi Svijet za otkriti u 1492. godini, stvarnost je da naš svijet je onaj koji ne uključuje Utopiju iza ugla.

Bio je to prvi put da je urigirao da bi ljudi trebali postati multiplanetarne vrste, ali njegova prethodna predviđanja o tome koliko nam je vremena ostalo bila su mnogo šira – 1000 godina.

Sada, međutim, on objašnjava da usljed alarmantnog isušivanja fizičkih resursa, klimatskih promjena , povišenih temperatura , desetkovanja životinjskih vrsta, krečenja šuma , neće trebati više od 100 godina da se suočimo sa našim krajem.

” Ističe nam vrijeme i jedina mjesta za otići su drugi svjetovi.Vrijeme je da istražimo druge solarne sisteme,” objašnjava Hoking sa nadom da ćemo brzo početi tragati za opcijama kako se odseliti na planete pogodne za stanovanje koje mogu pružiti novi početak ljudskoj rasi.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.