Sve RASTE, sve se MIJENJA, sve UMIRE : 5 Istina o životu koje će vam pomoći da postanete BOLJA OSOBA

Ovdje je 5 istina koje vam mogu pomoći da pustite iluzije koje čine vaš život težim.

1.Ne postoji dobro i loše

NAša želja da prepoznamo stvari kao dobre i loše su nas dovele do toga da se zatvorimo od naizgled negativnih situacija koje nam se dešavaju da bi nas naučile važnu lekciju.Sve je u suštini dobro, jer je bitno za naš rast.Jednom kada shvatite da nam svako iskustvo u našem životu pomaže da postanemo veći i i bolji nego juče, ”loše” stvari vas nikada neće učiniti gorim.

2.Naša sreća zavisi od naše iskrenosti u percepciji

Iskrena percepcija je ona koja nije zamagljena vašim mišljenjima i željama.To je prihvatanje realnosti kakva jeste.Biti otvoren za realnost stvari kakve jesu znači da ne dozvoljavate pripisivanje emocija stvarima koje spoznajete i jednostavno ih puštate da budu.Mnogi pokušavaju da izbjegavaju situacije i emocije koje se čine negativne i privrženi su doživljavanju samo pozitivnih stvari.Trebamo biti iskreni prema sebi i prihvatiti da biti otvoren za sve vrste iskustava čini nas kompletnim.

3.Promjena je jedina konstantna

Ako postoji jedna stvar koja je stalna u Univerzumu onda je to promjena.Ići protiv ovoga nije teško – nemoguće je.I oni koji pokušavaju da zaustave trenutne promjene shvate ovo na teži način.Sve raste, sve se mijenja, sve umire.Najveća snaga je prihvatanje promjene.Energija koju donosi promjena je ona koja vam može pomoći da prevaziđete prepreke i suočite se sa svakim izazovom.

4.Nema svrhe biti zabrinut

Postoje dvije stvari u svijetu : stvari koje su pod vašom kontrolom, i stvari koje nisu.I obično se brinemo o tome.Ali istina je, briga nikada nije ništa promijenila, nikada nije zaustavila i nikada nije učinila nešto boljim.U suštini, zabrinutost čini sve gorim i počinjete gubiti kontrolu nad stvarima koje ste već imali pod kontrolom.

5.Privremeni osjećaj sreće je korijen patnje

Mnogi mješaju sreću sa privremenim osjećajem radosti, uzbuđenja i euforije.Sreća je mnogo, mnogo više od toga.Sreća je bezuslovna, što znači ništa je ne može izazvati, i ništa je ne može isključiti.Sreća znači prihvatanje sebe i biti osoba koja jeste.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.