Sve što nije zasnovano na POŠTOVANJU neće DUGO trajati : Ovo su tajne srećnog braka

Sjećate se dobrih starih dana kada ste bili u vezi i zaručeni, kada je odnos izgledao tako lagan? I ko bi mogao zaboraviti kako vam je glava bila u oblicima tokom faze medenog mjeseca? Sve se to čini kao san, gdje je ljubav sve što je potrebno, i niti jedan problem – veliki ili mali – ne može vam stati na put.

Ali kako se redoviti bračni život smiruje, čini se da se ljubav mijenja.Postoji čak nauka koja podupire ovaj fenomen.Istraživanje je otkrilo da kako počnemo govoriti ”volim te” cijelo vrijeme i osjećati se zaljubljeno u našeg partnera , kako vrijeme prolazi, uđemo u fazu ”praktične ljubavi”.Započinjemo biti zavisni jedni od drugih bez neophodnog pokazivanja naše ljubavi često.

Mora da ima veze s time kako se mozak navikne na to da smo cijelo vrijeme sa jednom osobom.Možda ih čak uzmete zdravo za gotovo.Naravno, još uvijek se volite .Dakle, pitanje je ovo : Je li ljubav dovoljna u braku?

1.Vjerujte vašem partnero koliko god je moguće

lakše je vjerovati našoj voljenoj osobi kada ih ne poznajemo dovoljno jer nismo vidjeli mnogo njihovih mana i zbog toga ih ne možemo koristiti protiv njih.Ali što smo duže s njima, počinjemo primjećivati da možda mnogo kasne ili donose loše odluke, ili nemaju pojma kako da se odjevaju.Kada volite i poštujete nekoga , dajete im prednost sumnje.Kada vjerujete, dopuštate vašem partneru mogućnost da se dokaže; to takođe pokazuje da ste u redu s bilo kojim ishodom koji odaberu.Još uvijek nudite povjerenje, istovremeno štiteći vas oboje.

2.Prihvatite nedostatke vaše voljene osobe

Ako se divite nekome, to je vjerovatno zbog njihovih najboljih kvaliteta.Naravno, prilično je lako voljeti nekoga zbog najboljih kvaliteta.Ali šta je sa njihovim nedostacima?To može biti izazov i pravi test vaše ljubavi i poštovanja.Svi mi imamo mane, velike i male.Razmislite o svojoj voljenoj osobi.Prihvatate li njihove mane ili ih kritikujete i žalite se na njih?

3.Nikada ne govorite loše o svojoj voljenoj osobi

Vaš partner bi trebao dobijati vašu najveću ljubav i poštovanje svaki put kada razgovarate sa njima ili o njima.Uvijek  razmislite prije nego što razgovarate sa svojim partnerom.Nemojte ih odbacivati iz bilo kojeg razloga – jednostavno nije vrijedno toga.Sigurno možete raspravljati o odlukama ili neslagati se u vezi nekih stvari ali nikada nemojte biti negativni ili optuživati ih.Pazite da se vaš partner nikada ne osjeća kao da ih potkopavate.Osmjehujte se i udjeljujte im komplimente, čak i kada nisu u vašoj blizini.

4.Dajte svom partneru nepodijeljenu pažnju

Kada ste zajedno, zaista budite zajedno.Isključite telefon ili kompjuter, spustite tu knjigu ili časopis i stvarno obratite pažnju na svog partnera.Oni će poštovati što obraćate pažnju.Osjećat će vaše poštovanje i ljubav jasno i glasno, a oni će vam takođe pokazati zauzvrat.

Redovno volite i ljubite vašeg partnera i zasigurno ćete primijetiti da se vaš odnos poboljšava.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.