”Tehnika sponzorstva ” : OVO je način kako da zaista vidite iza maski ljudi

Kao životni trener, kada imam sastanke s klijentima, upotrebljavam tehniku sponzorisanja da ih vidim i prepoznam.Svi smo upoznati s rječju ”sponzorstva” , ali nikad nismo vidjeli korijen ove riječi.

Dolazi iz latinske riječi ” Spondere” što znači ”obećati, dati”.I zanimljiv je dio toga što je upotrijebila osoba koja je imala odgvornost za duhovno zdravlje druge osobe.Od istog korijena dolazi i riječ ”supružnik”.

S pokroviteljstvom odobravamo karakteristike drugih ljudi i vidimo KROZ njih.Jednostavno rečeno, promovišemo identitet druge osobe.

Međutim, mi možemo biti i samo-sponzor , promovisanjem onoga što već posjedujemo unutar nas.

Kao što smo već spomenuli, sponzorstvo se događa na razini identiteta.

Šta to znači?

Osjećaj identiteta je kako se precipiramo.To rezultira našom ulogom, svrhom i poslom u životu.Da bismo se osjećali bolje , moramo se proširiti.

Sa takozvanim ”sponzorstvom” stavljamo naš fokus na sposobnosti i vještine na razini identiteta .NIje bitno sonzorišemo li sebe ili nekog drugog.Moramo povećati upotrebu sponzorstva i probuditi ono što već imamo unutar nas.

Sponzorstvo se odvija putem komunikacije : verbalno i ne verbalno.To su poruke koje govore nama i drugima.Na taj način  prepoznajemo i odobravamo druge.

Na primjer : ”Postojiš”, ”Vidim te” , ”Ti si dragocjen”, ”Ti si važan/jedinstven / poseban”

Namjera dati im ili dati sebi osjećaj vrijednosti.Ne morate biti ”bolji” od ostalih.Već ste jednostavno ljudsko biće.Svako se razlikuje od svih ostalih.

ALI KAKO MOŽEMO SPONZORISATI SEBE I DRUGE ?

Budite složni – to znači da morate biti vi, osjećati se mirno i osjetiit protok unutar sebe.Osjetite da su vaš um i tijelo jedno te se povezuju s vašom intuicijom.

Povežite se s drugima ili sa sobom – znači povezati se s nečim što je prisutno u drugima ili u vama .Doista vidjeti druge i vidjeti sebe, jer samo kada neko drugi vidi i prepozna druge, onda postoje u potpunosti.

Pretvorite uticaj samoodricanja – faze poput ”To nije moguće za mene ”, ” Ne mogu to učiniti ”, ”Ne zaslužujem to..” Ove faze ograničavaju uvjerenja .KOristeći ih, ograničavamo se.Moramo vidjeti pozitivnu stranu i pretvoriti ga u pozitivnu stvar.

Pustite druge da znaju svoje stvarne vrijednosti i sposobnosti.Svako zaslužuje da se vidi i prepozna u punom svjetlu.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.