Vaš ŽIVOT će se PROMIJENITI za 180° ako prevaziđete OVE mentalne barijere

Moramo biti dovoljno hrabri da zaustavimo stvari koje nas vuku dole.Možemo imati krila, ali nikada nećemo letjeti poput orlova ako smo žicama vezani uz zemlju.I vjerovali ili ne, samo ste na ”klik” od toga..odabirmo na šta se stvarno trebate usredotočiti.

1.Pustite vezanost : Vezanost je ejdan od korijena svih patnji.Nemojmo se ponositi našim posjedima koji su privremeni.Moramo biti zahvalni za ‘veću moć’ koja nam se daje s tim posjedima umjesto da se ponosimo i sojećamo previše vezani uz njih.

2.Pustite krivnju : Osjećaj dubokog osjećanja krivnje u našem umu će odvratiti pozitivnost.Trebate to prekinuti odmah.

3.Pustite samokritičnost : Stalni strah od samokritičnosti retvara se u situaciju onemoćenja.Oni koji su manjakvi u samopoštovanju vjerovatno će biti odvedeni bilo kakvim samoktitikama i povratkom u raspoloženje samosažaljenja i trpljenja mentalne agonije.

4.Pustite predrasude : Predrasudan um je još jedna ozbiljna mentalna prepreka koja potiče bolesne osjećaje, ogorčenje, pretvara se u rizik i postaje ozbiljna blokada za dobar odnos.

5.Pustite negativno razmišljanje : Negativnost stvara tamnu auru koja ne dopušta optimizmu da se upali.Takve osobe uvijek imaju pogrešan pogled na svijet, uzrokujući sve probleme.

6.Pustite kompulzivno razmišljanje : Trebamo naučiti izbjeći kompulzivno razmišljanje i usredotočiti se na korist, učinkovitost i korisnost za dugoročne odnose.

7.Traženje odobrenja od drugih : To ubija vašu inicijativu i čini vas malim u očima drugih.

8.Pustite inat : Ne samo da je inat loša navika, nego je loše za zdravlje i dobrobit.

9.Pustite ograničena uvjerenja : Neka uvjerenja su stvorena i nametnuta.Treba doći do njihove korisnosti, samo shvatite ideju da je sve što možete zamisliti stvarno.

  1. Pustite odlaganje stvari za sutra : Vrijeme i plima ne čekaju na bilo koga.Uradi to danas radije nego da radiš sutra je mudra izreka.

11.Pustite zabrinute misli : Ove misli proizilaze iz strahova i tjeskobe.

12.Pustite slomljeno srce : Moramo zaboraviti takve incidente i krenuti naprijed za novu izmjenu.

13.Pustite loša sjećanja : Učite od njih, nemojte ih držati zaključane u vama.Mogu stvoriti ogromnu štetu u svakoj sferi.

14.Pustite beskorisne stvari : Čovjek mora savladati odbacivanje beskorisnih stvari, uključujući i ljude.

15.Pustite loše društvo : Kako pokvareni plod pokvari ostale u košari, loše društvo čini isto.

16.Pustite prošlost : Naučimo zaboraviti loša iskustva i naučiti lekcije iz grešaka i nesreća.

17.Pustite upoređivanje sa ulogom : Prepoznavanje sebe sa određenom ulogom ograničava naš opseg posla i nedostaje nam naš identitet.

18.Ne shvatajte stvari lično : Lično prihvatanje stvari je loša osobina ličnosti.

19.Pustite sat koji otkucava : Ovo može akumulirati najveći stres jer nas čini robovima vremena koje imamo.

20.Pustite kontraproduktivne navike : Morate pustiti one navike koje ometaju vašu produktivnost.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.