Vjerovatno nije ono što ste OČEKIVALI, ali na osnovu OVIH stvari muškarac BIRA ženu koju će OŽENITI

Možda zamišljate da je ljubav tajanstvena i da ono što privlači dvije osobe zajedno podliježe usklađivanju zvijezda na nebu.Istina je, međutim, da su nekoliko čimbenika magnet koji privlače dvije osobe zajedno u početku, a ljepilo koje ih drži zajedno na kraju.

Jedno od najčešćih pitanja koja ja čujem od žena jest, zašto muškarac odabira jednu ženu umjesto druge? Muškarci odabiru jednu ženu umjesto druge iz više razloga, a oni nisu nužno oni koje biste mogli očekivati.

Seksualna kompatibilnost

Kada je u pitanju seksualna kompatibilnost , čovjek odabire jednu ženu umjesto druge jer zadovoljava seksualne kriterije koje on ima za ženu u svom životu : NJemu se dopada način na koji se ljubi, način na koji se kreće, i način na koji se izražava.Da li treba da bude seksualno privučen? Da, ali ne mora da osjeća seksualno privlačenje izvan tablica kako bi je odabrao.Ako je privučen sa dvije žene , odabrat će onu koja je kompatibilnija s njim na druge načine koje istražujemo u nastavku.

Kompatabilnost u privrženosti

Uopšte, muškarci vole biti dotaknuti.Muškarci su često manje emocionalno ekspresivni nego žene pa se osjećaju ugodno povezujući se sa svojim romanitčnim partnerom kroz fizički dodir.Muškarac bira jednu ženu umjesto druge jer osjeća da je kompatibilna s njim u dijelu privrženosti.Ona je neko ko je fizički nježan, dotakne ga onako kako mu se sviđa dodir i dotakne ga s frekvencijom koja mu se sviđa.Na primjer, ako uzmete dvije žene koje imaju mnoge iste kvalitete, muškarac će odabrati onu koja je više fizički privržena jer je precipira da je toplija, mekša i brižljivija.

Kompatibilnost društvene grupe

Jedan od glavnih čimbenika koji ulazi u način na koji muškarac bira ženu ima veze s onom društvenom grupom u kojoj vjeruje da se uklapa.Budući da većina muškaraca ima svoje roditelje i braću i sestre koje viđaju na porodičnim okupljanjima , muškarcu treba žena koja će se dobro uklopiti u postojeću porodicu.Ugled je važan za muškarce pa moraju osjetiti da je žena koju biraju neko s kim bi se ponosili predstaviti svojim kolegama na poslu.Tačka je jednostavna : Ona se mora uklopiti sa njegovom masom.

Životne vrijednosti : Porodica

Možda najvažnija vrijednost muškarca u životu odnosi se na porodicu – bilo da se želi oženiti i imati djecu.Za muškarca koji se odluči isključiti iz tradicionalnog porodičnog načina života, odabrat će ženu koja je otvorena zbog činjenice da ona ne želi ići na tradicionalan način.Za muškarca koji želi tradicionalan brak, odabrat će nekoga ko je iskren prema svojoj želji za početkom porodice.Ipak, životne vrijednosti o kojima ljudi najviše brinu nisu ograničene na brak ili stvaranje.

Životne vrijednosti : Društveni spektar

Jedna od najvažnijih životnih vrijednosti muškarca odnosi se na koliko je duštven trenutno i koliko društven želi biti u budućnosti.Da bi se osigurao neki kontekst, jedan od glavnih čimbenika koji uzrokuje napetost u vezi ima veze s tim koliko osoba voli izlaziti , uključujući druženje u barovima, druženje u skupinama i pohađanje organizovanih društvenih događaja.Za ljude koji nisu izuzetno društveni, oni će odabrati ženu koja nije iznimno društvena.Za muškarce koji su društveni, tražit će ženu koja voli druženje – i to redovno!

Zaključak

Dok prolazite kroz vodu približavanja prema vašoj romantičnoj utakmici, imajte na umu da ti čimbenici djeluju u procesu oslučivanja kojim čovjek pokušava pronaći ženu s kojom želi biti.Na kraju dana, on je u potrazi za nekim ko pruža najbolje stanje s obzirom na gore navedene kategorije.Premda ovaj ”recept” neće izgledati romantično koliko i ljubav na prvi pogled koji viđamo u filmovima, razumijevanje uloga koje igraju ti čimbenici mogu učiniti vašu potragu za pronalaženjem prave osobe puno lakšom.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.