Zagrlite svoje tridesete : 7 Nevjerovatnih stvari o tridesetom rođendanu zbog kojih ćete biti uzbuđeni

Kada se moj trideseti rođendan približavao , pokušavala sam se usredotočiti na mnoge  nevjerovatne stvari , umjesto na tugu koju osjećam ostavljajući ”mladalačke” dane dvadesetih godina.

1.Stariji i mudriji

Budući da može biti gorko pozdraviit se sa dvadesetima, vjerujem da je biti stariji i mudriji daleko jedno od najčudesnijih stvari o tridesetim godinam.Sjetite se svih lekcija svojih ranih dvadesetih koje ste morali naučiti na ”težak način”, ali sada će vas utješiti činjenica da se nikad nećete morati vratiti i ponoviti razne greške iz prošlosti.

2.Imate više amopouzdanja

Zajedno s boljim životom uopšte, još jedna velika stvar je činjenica da se manje brinete o onome šta drugi misle o vama, odbijajući dopustiti da negativnost ili neznanje potisnu vaše samopouzdanje.

3.Znate ko ste

Svi imamo različite snage i slabosti, a sada kada punimo tridesetu, imamo mnogo bolje razumijevanje vlastitih osobina.

4.Imate jake i dugotrajne veze

Odnosi se neprestano razvijaju i mijenjaju, no sada kada se približava 30.,osjećate se uvjereno da će vaš krug osnovnih članova porodice i prijatelja i dalje biti tu za vas.Poduzeli ste korake kako biste uklonili negativne uticaje iz svog života i takođe znate kome zaista možete vjerovati.

5.Uživate u finansijskoj stabilnosti

Baš kao što se veselite uživanju u stabilnim odnosima tokom tridesetih godina, mnogo ste sigurniji u finansijskoj situaciji nego što ste bili tokom dvadesetih.

6.Cijenite ono što imate

Još jedna velika stvar kada se bliži trideseta, više nego ikad prije cijenite svoje dobro zdravlje, prekrasne prijatelje, udobnost doma i brojne druge stvari za koje ste nevjerovatno zahvalni.

7.Gledate u budućnost

Konačno, i najvažnije znači da se nadate da još uvijek imate mnogo godina za doživjeti.Sve u svemu, bilo da imate 30 ili 80, starenje je prirodni dio života, a ono najbolje susreće radost i zahvalnost, a ne razočarenje ili žaljenje zbog prošlih odluka koje se sada ne mogu promijeniti.

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.