Zašto je toliko teško za svaku jaku ženu da se zaljubi

Iako je istina da nezavisne žene više uživaju kada same upravljaju svojim svijetom i traže sreču unutar sebe, ne znači da ne žele da se zaljube jednog dana.

Kao nezavisna žena, uvjeravam vas, mi vjerujemo u ljubav.Samo zato što izgledamo pomalo udaljeno ili sebično , ne biste trebali misliti da ne želimo to.

Stvar u vezi nas je ta da ne želimo ljubav sa bilo kim.

Pronalaženje prikladnog partnera za zdravu i uspješnu vezu u društvu koje religiozno koristi aplikacija za upoznavanje da bi pronašli svoju srodnu dušu čini se kao velika poteškoća.

I ako je teško za druge ljude, možete samo zamisliti kako se osjećaju žene koje se neće zadovoljiti baš bilo kojom osobom koja naiđe.

Čak i kada se osjećamo kao da ja prava osoba na našim vratima, sigurno je reći da se to svodi na bitku između osjećaja želje za iskustvom prave ljubavi i našeg snaćnoh moralnog koda da nikada ne podcjenjujete svoje vrijednosti.

Kao deklarisana nezavisna osoba, koja juri svoj snove i plaća sama račune, nažalost imala sam poprilično razočarajuća ljubavna iskustva.Pronašla sam muškarca kojem sam bila privučena zbog stvari koje je radio.

Ali najveća greška koju sam napravila je da sam pomiješala te lijepe stvari za njihovu ličnost.Koja se ispostavila da je djetinjasta i nezrela.

Razmišljajući o tom iskustvu, svjesna sam da sam se vezala za osobu za koju sam mislila da jest.Osoba koja se pretvarala da podržava moje ciljeve sada je pokušavala otuđivati moj svijet projektujući iracionalnu ljubomoru.

I sve dok ja shvatam da svako biće u sebi nosi svoje ludilo i često pravimo greške imaću hrabrosti postaviti ti pitanje.

Ako ne želiš da budeš ravnopravan partner nezavinsoj ženi otvorenog uma, zašto se onda dovraga pretvaraš da želiš?

Šta ima dobro u tome kada si u vezi samo zbog zabave?

Igra je završena.Mi smo zrele žene sa ozbiljnim pogledom na život oko nas i to je isti stav koji tražimo u drugoj osobi.

Zaljubljivanje samo po sebi je zastrašujuće.Ali je još više zastrašujuće za ženu koja je svjesna koliko je ozbiljno investirati energiju i vrijeme u nekoga.

Nikada si ne bi dozvolila da potrošim vrijeme radeći istu grešku ponovo.Nemam energije biti toliko intimna sa nekim samo da bih kasnije saznala da se oni ne osjećaju spremno živjeti po istim standardima kao i ja.

Ne plašim se biti sama.Moj najveći strah je da ću završiti sa pogrešnim muškarcem.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.