Zašto žene napuštaju muškarce koje vole : Šta svaki muškarac treba da zna

Kada čujemo riječ ”ljubav”, svi pomislimo na različite tsvari.Za neke, to znači pažnja, dok za druge to znači provoditi vrijeme sa osobom koju obožavate.Bilo da se slažemo ili ne slažemo sa ovim definicijama, jedna stvar je sigurna.

Ljubav nije nešto što se može forsirati.Radije, trebalo bi se osjećati neprisiljeno i lagano plovljenje.Nije da bi trebali očekivati savršenstvo i put bez prepreka.Međutim, to znači da ne bi trebali osjećati bol u srcu svako malo na tom putu.

Ne bi trebali samo sjediti i čekati da se sve savršeno dogodi iznenada.To zahtijeva rad i trud.Pa ipak, kada to nije ono što smo tražili, tuga zauzme mjesto, tako da ostajemo oštećeni u čudu.

Bez obzira na situaciju, bez obzira na količinu ljubav u određenoj vezi, one se ipak ponekad završe.Možete pokušati vratiti je nazad, ali jednom kada je nešto slomljeno, žene će otići.

Iako postoje razni razlozi zašto odlučuju tako, glavni razlozi su još uvijek glasni i jasni.

1.Promjena može biti jedan od najvećih razloga zašto žene odlučuju da odu

Muškarci i žene funkcionišu drugačije u vrijeme promjena.Dok muškarci mogu provoditi vrijeme oko auta i ostalih stvari, žene idu drugačijim putem, posebno menopauze.Umjesto da se upuštaju u šopinge, imaju tendenciju da se smire i trebaju utjehu.

Promjene mogu biti strašne za sve nas.Međutim, prolazeći kroz životnu krizu kao što su bolesti, menopauza, ekonomske poteškoće mogu zaista uticati na ženinu psihu i vrijednost.Tokom tih vremena potrebno im je najviše pažnje.

Dođe vrijeme kada se ne osjećaju privlačno i poželjno.Jednom kada se ovo počne događati, žene trebaju potpunu podršku svojih partnera da prijeđu preko prepreka.Ako ne dobije ovakav tip njege, otići će da ne trepne ni dva puta.

2.Biti prisutan je jedna od najvažnijih stvari u vezi

Ako je potrebna jedna stvar da veza preživi, onda je to fizička prisutnost.Šta više, to ne uključuje biti u ženinom životu samo tako.To znači da je zapravo saslušate, da želite da znate kako se ona osjeća i kroz šta prolazi.Jednom kada se osjeti zanemareno, ona će polako da se udaljava.U svijetu punom nezavisnih žena, muškarci nisu više ”neophodni”, nego želja i neko da razumije.

Žene biraju partnere koji će ih podržavati ne toliko finansijski, nego na intelektualnom i emocionalnom nivou.Jednom kada žena shvati da je uzimate zdravo za gotovo, sigurno će otići.Možda će trebati neko vrijeme, ali budite spremni.Ne živimo više u društvu gdje se od žena očekuje da se nose sa djetinjastim muškarcima, kuhaju i čiste.

3.Ako se osjeća usamljeno, to može biti tvoja krivica

Vjeruje se da su muškarci manje emocionalno stabilni nego žene, ali to ne opravdava činjenicu da su tu a da zapravo nisu prisutni.Žene vole da se izraze i da ih čuju.Ako te možete navesti da se osjećaš kao da si cijeli njen svijet, onda, trebali bi naći vremena da je saslušate.Ako se žena osjeća zanemareno, ona će otići.

4.Uvažavanje je dio zdrave veze

Žene rade većinu kućanskih poslova, čišćenje, kuhanje, kupovina i brinu o svemu ostalome, tako da posljednje što muškarac može da uradi je da sluša.Ovo je što sve žene žele, svakako.

Žele da ih razumiju.Što više žena dijeli, to je bolje.To je znak čistog povjerenja.Komunikacija je ključ svake veze, tako da što više čujete to je bolje.

5.Ne zanemarujte intimnost

Kao što smo već ustanovili, žene ne samo da žele da se osjećaju voljeno i cijenjeno, nego da se osjećaju  i sexy.Suprotno muškarcima, žene trebaju mnogo više intimnosti i stalnih koraka.Žene trebaju da se osjećaju živo i poželjno.

Radeći istu stvar svaki dan neće stimulisati ženu.Radije će ih smoriti.Što je više iznenađenja, to bolje.Žene ne odlaze samo kada su usamljene, nego i kada im je previše dosadno i monotono  u vezi.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.