Želite biti SREĆNIJI? Budite više sebični i brinite o SEBI!

Eureka!Jeste li ikada imali trenutak kada ste došli do spoznaje iznenada ?Čini se da iznenada razumijete nešto tako jasno, kao nikada prije.

Nedavno sam to doživjela.To me promijenilo i moj način života.Ta se promjena čak proširila i na moju porodicu.Imala sam ideju da stavljajući potrebe drugih ispred svojih, čini me boljom osobom.Na kraju sam se počela umarati.Moja porodica je vidjela najgoru verziju mene.

Da bismo svojoj porodici davali ono što im je potrebno, ne zaboravimo li razmišljati o onome šta mi želimo?Volite svoju porodicu, ali to ne znači da biste trebali zanemariti svoju sreću.”Njihova sreća je moja sreća”, kažete.Ali ponekad, morate se energizirati.Budući da ste mlada mama, potrebna vam je snaga da se brinete za svoju porodicu.

Shvatila sam da ako ne volim i ne brinem za sebe, kako mogu voljeti i brinuti se za svojuporodicu? Da bi bila najbolja verzija sebe, važna je briga o sebi.

Počela sam se brinuti o svojim potrebama i činila sam stvari koje su me činile sretnom.To me činilo strpljenijom i veselijom.Zato bih mogla dati sve od sebe svima onima koje volim.

1.Pronađite zahvalnost svuda

Počinjala sam i završavala dan sa stvarima na kojima sam zahvalna.To vam ne oduzima mnogo vremena, ali vas podjseća na velike stvari u vašem životu.

2.Počinjem dan meditacijom

Svako jutro se probudim i sjedim u tišini nekoliko minuta, zatvarajući oči i očistivši svoj um.Ovaj mir i tišina ispunjavaju energijom koja mi je potrebna da nastavim sa svojim danom.

3.Pokušavam se što više naspavati

Teško je otići u krvet na vrijeme kada imate toliko toga za obaviti.Dobro odmorno tijelo ima više energije i motivacije za rad.Za svaki naporan posao, trebate dovoljno spavati da biste dobili svu tu energiju natrag.

4.Pronalazim mir u prirodi

Kad god se osjećam da gubim smirenost, provodim malo vremena u krilu prirode.Zelenilo, zvuk ptica i blagi vjetar potiču me da zaboravim na stres.

5.”Dišem” između obaveza

U užurbanim životima koje sada imamo, važno je napraviti malu pauzu prije nego završimo sljedeći zadatak.Odvojite malo vremena da udahnete i smirite se prije nego što prijeđete na svoj sljedeći posao.Bilo da ste majka dvoje djece ili student, svako ima milion stvari za napraviti svaki dan.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.