5 Nevjerovatnih dobrobiti aloe vere za vašu kožu

Aloe vera je jedna od najpopularnijih biljaka danas jer je njeno lišće puno raznih hranjivih tvari koje imaju brojne prednosti kada se pravilno koriste.Međutim, ne znaju svi potencijal ove biljke i zbog toga je važno da naučite šta aloe veru čini najboljom biljkom.

Ublažava strije

Strije se pojavljuju kada se koža rastegne usljed naglog debljanja, trudnoće ili napredovanja mišića.Na sreću, postoje načini da se njihova pojava umanji i jedan od njih je nanošenje aloe vera gela na kožu.Ako možete nabaviti sapun koji sadrži ovaj sastojak, možete ga koristiti kako biste umanjili strije.

Tretman akni

Tinejdžeri i čak i odrasli pate od akni s vremena na vrijeme ali to ne znači da ne mogu uraditi ništa povodom toga.Jedan način kako da tretirate akne jeste da koristite gel od aloe vere.Trebate kombinovati jednu kašiku aloe vere sa 2-3 kapljice limunovog soka a zatim nanesite smjesu na zahvaćeno područje.

Lijek za opekotine od sunca

Jeste li znali da možete koristiti aloe veru za vlaženje kože? Možete nanijeti gel direktno na kožu ili se možete odlučiti za gelove koji su bazirani na ovoj biljci.Važno je da izaberete onaj koji sadrži 90% čiste aloe ako želite iskoristiti sve prednosti.

Tretira ugrize insekata

Još jedna korist aloe vere je da može pomoći u tretiranju ugriza od insekata i drugih upala.Možete nanijeti gel na zahvaćeno područje kako biste ublažili svrbež i uklonili iritaciju.

Sprečava znakove starenja

Možete napraviti masku za lice koristeći aloe veru.Trebat će vam 1/2 čajne kašike maslinovog ulja, 1 čajna kašika aloe vere i 1 čajna kašika zobene kaše.Nanesite pastu na lice i ostavite 30 minuta.Isperite hladnom vodom.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice