ALKALNA VODA – Totalni hit koji možete sami napraviti i očistiti svoj organizam za 5 dana!

Ravnoteža je sve u životu. Da, trebate uravnotežiti sve u svome životu. Ravnoteža je ključ svega, uključujući i pH ravnoteža u vašem tijelu. Trebate znati da vaše tijelo mora biti u pH ravnoteži ako želite da budete zdravi.

To znači kada jedemo hranu koja stvara kisalinu, naše tijelo pokušava onda uravnotežiti pH ravnotežu krvioslobađanjem alkalno bogatih minerala kao što su kalcij,fosfor i magnezij. Ako ne jedete dovoljno alkalne hrane i alkalnih namirnica, tijelo može povući te minerale iz kostiju, zuba i organa, što može uzrokovati umor, pad imunološkog sustava i mnoge zdravstvene probleme.

Alkalna voda od šest sastojaka će pobrinuti se za vašu pH ravnotežu.

Sastojci za ovu alkalnu vodu:

Aloa vera – ova biljka je puna sa hranjivim tvarima, kao što su: A, B kompleksa, C i E; minerali kalcij, željezo, magnezij, kalij, i cink. Ujedno ova biljka ima jaka protuupalna svojstva pa je odlična za liječenje nekih kožnih bolesti.

Jabukovo sirće – mnogi ljudi diljem svijeta koriste za liječenje i poboljšanje svoga zdravlja. Napomena: morati znati da je bijeli ocat vrlo kisal, dok je jabukovo sirće ili jabučni ocat suprotnost, vrlo je alkalan. Jabukovo sirće možete ubrojiti u supernamirnice, od velike je koristi za zdravlje i od velike je pomoći za pH ravnotežu vašeg tijela.

Bosiljak je super zdrav zaćin koji će alkalizirati vaše tijelo i vratiti pH ravnotežu. Bosiljak ima snažna antioksidansna, antifungalna i anti-upalna svojstva, što znači da je vrlo alkalan i balansira lipide (masti) u krvi.

Med – možemo reći da je to jedna od najzdravijih namirnica na planeti. Ovaj super zdrav nektar koji proizvode pčele je nisko alkalna namirnica i ima odlična antiseptička i antiupalna djelovanja. Med će poboljšati vašu probavu.

 

Limun – je pun mnogih zdravih tvari, kao što su vitamin C, kalcij, magnezij, fosfor, i kalij. Vi bi također trebali znati da limun sadrži velike količine vitamina A, B1, B6 i B9 (folna kiselina).

Metvica – jednostavno odlična. Metivca će potaknuti probavu i vaš imunološki sustav. Puna je vitamina, minerala, antioksidanasa i sadrži više od 40 fitokemikalije.

Alkalna voda Recept

Biti će vam potrebni sljedeći sastojci:

  • Sok od jednog limuna (tražite organski limun)
  • 1 žilica sok od aloa vere
  • 1 žilica jabukovog sirćeta (organskog)
  • 1 čaša vode od 2 dcl
  • 1 žilica prirodnog meda
  • Par listova, bosiljka i metvice radi okusa

Način pripreme alkalne vode:

Ovu alkalnu vodu je vrlo lako napraviti. Sve sastojke pomiješajte u čaši vode, najbolje prije spavanja i ostavite da stoji preko noći. Da bi dobili potpuni alkalni učina ove vode, pijte ga ujutro. Preporuka je da se prije 5 dana svako jutro na prazan želudac. Ovo je potpuno prirodan način vraćanje normalne pH ravnoteže u vašem tijelu, uz prirodne sastojke.

izvor: zenstvena