DAME 50+ GODINA TREBA DA UZIMAJU OVAJ VITAMIN: Koža vremenom gubi elastičnost i važno je da ga uvrstite u svoju rutinu

Doktor savetuje kako da na prirodan i zdrav način da usporite znake starenja i doprinesete svom organizmu.

Sa procesom starenja i naš organizam prolazi kroz različite promene što je potpuno normalno. Dešava se da se proredi kosa, promeni tip kože ili pojave različite flekice…Većina ljudi će se u nekom trenutku susresti sa gubitkom elastičnosti kože, što je još jedna od posledica starenja.

Međutim, postoje i načini da svoju kožu održite što više zategnutijom uz savete nutricionista koji preporučuju da u svoju svakodnevicu uključite kvalitetniju ishranu obogaćenu hranljivim materijama.

Dženifer Lopez
foto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia

Dr Nadir Quazi, lekar i hirurg estetske dermatologije otkriva kako je najbolje sprečiti efekat “opuštene kože” i usporiti i druge znake starenja kao i koje vitamine je poželjno uzimati svaki dan. Ovaj stručnjak smatra da je dodavanje vitamina A u dnevnu rutinu odličan način za podmlađivanje kože.

Quazi kaže da je najbolji vitamin za žene starije od 50 godina koji mogu uzimati svaki dan da zategnu svoju kožu i smanje efekte – vitamin A, koji “može da se uzima oralno u vidu suplementa ili se nanosi direktno na kožu u vidu kreme ili seruma”.

Ovaj vitamin je korisno sredstvo kada je u pitanju anti-age jer je poznato da podstiče proizvodnju kolagena i elastina , koji se inače prirodno razlažu kako starimo.

Kolagen i elastin su dva proteina koja povećavaju elastičnost, čvrstinu i zategnutost naše kože“, objašnjava on.

Takođe, vitamin A možete da unesete ishranom: pronaći ćete ga u spanaću, krompiru i šargarepi, prenosi Elle.rs