Rafael Dropulić: Danas živim za Boga i sve podređujem njegovim željama

Rafael Dropulić (32), poznatiji kao Rafo, danas radi kao viši stručni referent u Odjelu za turizam i nimalo ne mari za slavu. Pobjednik reality showova Story Super Nova i Farma pet godina je u braku s Velikogoričankom Marinom, a osim obitelji u životu mu je najvažnija vjera.

– Spoznaja da me Bog voli iako sam odvratan i da ima snagu promijeniti sve aspekte moga života nabolje, te dovesti moj život u stanje radosti, sreće, zadovoljstva i punine, mislim da je to bio najveći poticaj za vjeru. Mislio sam da ću umrijeti nesretan, a na kraju se pojavi frajer Isus koji mi kaže da me voli iako sam glup kao točak, te da prestanem gubiti vrijeme na ispraznosti jer on ima rješenje za sve, objasnio je portalu Laudato Pločanin.

Za svoj prvi i jedini album ‘Mangipe’ priznaje da nije nešto iza čega stoji jer nije odrađen kako je on htio.

– Ruke su mi bile svezane i morao sam raditi više po nalogu nego po volji. Bio sam previše istrošen da bih se svađao s nekim je li ta pjesma valja ili ne valja, je li to dobro snimljeno ili nije i slično. Pustio sam neka se odradi, oprao ruke od svega, digao sidro i zaplovio drugim vodama. Ne preporučam nikome niti da iz radoznalosti nabavi taj album, ispričao je Rafo, koji se kasnije okrenuo duhovnoj glazbi. Uskoro će na Laudato televiziji voditi emisiju ‘Blagoslovljen tek’.

Sa starim prijateljima s glazbene scene više nije u kontaktu.

– Ne izlazim vani po klubovima, ne posjećujem nikakve evente, čak ne izlazim vikendima u grad i sl. Tako da ih nemam gdje ni sresti. A kako u Zagrebu vrijeme brzo leti imam taman vremena da se družim s obitelji i prijateljima koji se kreću u istim krugovima kao i ja. Za neke ljude mi je žao jer su zaista kvalitetni, ali to su dva različita svijeta i jednostavno se nemamo kad ni gdje sresti, otkrio je Dropulić.

Mladima željnima popularnosti poručuje da bavljenje glazbom zbog slave nema smisla.

– To vodi u nesreću. Baviti se glazbom jer ju voliš i uživaš u njoj, e to je nešto drugo. Zato, dokle god uživaš u tome sviraj brate. A ako se slava slučajno dogodi ne zaboravi da si ti nitko i ništa i da slava pripada jedino Bogu! Usput se moli da ti se to ne dogodi – ha ha. I oprezno, jer slava je varljiva, smatra Rafo, koji kaže da je njemu slava bila veliki zamor.

– Prije sam živio sebi i za sebe. Sve sam podređivao vlastitim željama. To mi je donosilo samo nesreću. Danas živim za Boga i sve podređujem njegovim željama. Naravno, to nije lako. Često, čitaj svakodnevno, iznevjerim Boga, ali ne posustajem i trudim se uvijek dignuti i nastaviti dalje, zaključuje bivša zvijezda realityja.

Izvor: Jutarnji list, Laudato