Istraživanje pokazuje da su gasovi vašeg partnera zapravo dobri za vaše zdravlje

Sigurna sam da ste proživjeli mnoge odvratne navike koje vaš muž ima, ali ima jedna posebna koja je zapravo dobra na način koji ne možete ni zamisliti.

Da, povremeni gasovi vašeg muža mogu zapravo povećati vaš životni vijek i unaprijediti imuni sistem .Da, dobro ste pročitali.

Istraživači na Univerziutetu Exeter istraživali su prednosti sumporvodonika (H2S), prirodno nađen u trulim jajima i nadutosti , i otkrili su da miris koji vas štipa za nos kojeg se sramite može vam ponuditi potencijalne zdravstvene prednosti u širokom rasponu problema, kao što je dijabetes, udari, srčani udar i demencija.U malim dozama naravno.

Štaviše, profesor Matt Whiteman je objasnio: ” Kada su ćelije pod stresom od oboljenja, one privlače enzime kako bi generisale količine sumporvodika.”

” To održava otkucavanje mitohondrija i omogućava ćelijama da žive.Ako se to ne desi, ćelije umiru i gube sposobnost regulisanja preživljavanja i kontrolisanja inflamacije.”

Kao rezultat povih pronalaženja, naučnici su stvorili novo jedinjenje nazvano AP39 koje generisanjem količina sumporvodika unutar ćelijamože biti djelotvorno u slučaju visokog krvnog pritiska kao i u raznim drugim problemima krvnih sudova koji se pojavljuju kao rezultat starenja i dijabetesa.

”Iskoristili smo prirodni proces pravljenjem jedinjenja, nazvanog AP39, koje polako dostavlja veoma male količine ovog gasa posebno mitohondrijama.”

”Naši rezultati ukazuju na to da ako se ćelije tretiraju sa AP39, mitohondrije su zaštićene i ćelije ostaju žive.” – kaže Dr. Whiteman.

Profesor Matt Whiteman, koji je vodio studiju, takođe kaže :” ovo istraživanje bitno dodaje rastućim dokazima da sumporvodik može sadržavati ključ do novih i efektivnih terapija u ljudima.”

”Još uvijek smo u ranoj fazi, ali do sada, ispostavlja se da je ključ uspijeha dostavljanje sumporvodika na pravo mjesto unutar ćelija i imitiranje načina na koij tijelo prirodno proizvodi ovaj gas.”

Valjda se sve svodi na zaključak da olakšanje i puštanje gasova i nije toliko strašno uopšte.Ko zna, možda nenamjerno pomognete nekome.

Male doze gasa mogu biti korisne, ali sumporvodik je zapravo smrtonosan ako se udiše u velikim količinama.

Dakle, dame, sljedeći put kada vaš voljeni želi da se ”olakša”, nemojte se ustručavati.Zapamtite da je sumporvodik zapravo zdrav za vas.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.