JA BIH DA BUDEM SMIRENA MAMA, ALI NE USPEVAM! DEREM SE I URLAM, JER MORAM: Mama Branka priznaje!

Napokon je jedna mama rekla istinu

Branka Ristanović, mama tri mala dečaka koja sa porodicom živi u Tokiju, na svom instagram profilu objavila je svoju iskrenu priču o problemima sa svakodnevnim izlaženjem na kraj sa troje dece bez vikanja i histerisanja. Mnogi roditelji su je u komentarima podržali priznajući da se susreću sa istim problemom, i da im takođe ne uspeva pristup “budi smiren, strpljiv i sve rešavaj razgovorom”. Prenosimo je u celosti njen status kao i neke od komentara:

“Blaga, topla i puna ljubavi?⁣ Kako da ne! ⁣ Sve više sam sigurna da moja deca mene takvu najmanje viđaju! ⁣ Dobila sam mnooogoo poruka podrške za istinu, na odgovor na storiju da histerišem i vičem na decu! Ne možete ni da zamislite koliko! ⁣ I onda pročitam To je NEMOĆ!⁣ I shvatim da jeste, i to mi pomogne samo u toliko da se osećam još gore! ⁣

⁣ Nađi način da pristupiš!⁣ Hoću, jednom, uspem i dvojici, ali trojici, tako malim, da pristupim?!? ⁣ Svim teoretičarima kazem Ne Može!⁣ Predivno je to što se plasira, savršeno, meni služi samo da me grize savest koja me i inače grize i da se osetim još gore i nesposobnije!⁣ ⁣ Jedno dece VRIIIŠTI jer želi tablet, drugo skače po lobanji trećem, a onda treće dok ja pokušavam da ih razdvojim ujede prvog iz besa do krvi. ⁣ Teoretičari šta kazu: da razgovaram?!⁣ Sa decom u transu?!⁣ Da ih pustim!?⁣ Da se poubijaju!? Moja dva manja sina su izgrebana tako da ih mažem Šaljić melemom, i imaju ujede i podlive po telu da plačem kada ih kupam!⁣ ⁣ Pa reći će stručnjaci da je to zato što ja urlam ili ih tresnem po dupetu dok ih razdvajam?!? Jel da?! Treba da pričam i razgovaram, kao da nisam milijardu puta to uradila! Detetu koje ima 2 godine da objasnim kako kada ga brat napadne i udari i ujede on treba da kaže “Nema veze bato, ja te volim i ti mene voliš i sve će to kada porastemo da prođe?!⁣” ⁣ Tvrdim da SVE TEORIJE PADAJU U VODU kada imate troje male dece! ⁣

Plus bez ikakvog problema mogu da dodam da je problem i u meni i da sam ja vrlo istrošenih živaca i karakter mi je impulsivan i ne doprinosim mnogo, neki drugi karakter majke bi im mnogo više pomogao da ih umiri, ali ja ne uspevam!⁣ ⁣ Ne želim da urlam, ne želim da histerišem, ne daj Bože da ih bijem….⁣ Ali svako ko priča i piše kako treba pričati i objasniti mu – ⁣ Taj ne zna šta znači imati više male dece, ili je apsolutno izuzetak i divim mu se!⁣ ⁣ Da se razumemo, sve to što se teoretiše i ja MISLIM, sve to i je ŽELIM da pružim svojoj deci – ali JA NE USPEVAM!⁣”

Komentari pratilaca:

“Sve sto si napisala je živa istina. Najgore je sto svuda čitamo ne treba ovo, ne treba ono, i onda sebi nabijamo još veću nervozu da ne radimo kako treba. Ja izjutra mogu sve, sve stižem i imam živaca ali kako se primiče noć tako mi dođe da lupam glavom o zid i jedva čekam da ih svo četvoro smjestim u krevet i da psihički odmorim.”

“Upravo tako! Pored svega kako se osećamo od nemoći, ubace nam i osećaj da smo “nesposobne” kao majke. Onda se osećamo loše, sto uopste dobrom ne doprinosi. Onda nam jos gore. Umesto da uveče legnem nasmejana, legnem i preispitujem se, gde ja to grešim.”

“Tako je i nikako drugačije. Previše je postala moderna metoda razgovora sa detetom od 2 ili 3 god, a efekta apsolutno nema. Posebno gde su 2 ili više deteta. Jer da je tako dete bi odmah bilo odraslo i sve bi shvatalo, i roditelj mu ne bi ni trebao u te svrhe. Gluposti žive. Slažem se od do sa svim što si napisala. ”

“Napokon neko realan i iskren na ovom instagramu. Dosta više sa savršenom decom, čistim kuhinjama i u uštirkanom garderobom. Više mi je muka od silnih roditelj koučeva gde se čovek oseća još gore. Svi se deremo, i svima nam nekada pukne film, i sve nas po nekad grize savest zbog toga. Zašto se pretvarati da nije tako? Svaki put kad vidim vaš profil, pomislim kako bih izašla na kraj sa 3 dečaka! Kad jedva hendlujem sa jednim. (sam u inostranstvu). Ne treba decu klasifikovati i odvajati po polovima, ali da se ne lažemo devojčice su (ne sve, ali većinski) realno pametnije, mirnije i ne zanima ih 24h kako i gde će da naprave kakvo sran*e. Sve u svemu divim vam se i kapa do poda.”

“Bravo Branka!I ja sve potpisujem!Isto sam majka troje male dece, tri dečaka.I savršeno te razumem…Pružam podrsku . I hvala što kazžeš onako kako jeste, da i mene ne grize toliko savest.”

Izvor: Stil Kurir