Japanska tajna za zdravu mladalačku kožu čak i nakon 50 godina

Mnogi ljudi žele sačuvati svoj mladalački izgled koliko god mogu.Da bi se to postiglo, vrlo je važno pravilno njegovati kožu.Jedan od načina kako bi koža izgledala mlađe i bila zdravija je pomoću japanske maske.

Glavni sastojak japanske maske je riža.To je mnogo učinkovitije nego što mislite jer pruža sljedeće prednosti za kožu:

Riža je dobar tonik

Riža sadrži inozitol, sastojak koji potiče protok krvi u kožu čime se usporava starenje i poboljšava cjelokupno zdravlje kože.

Riža je bogata vitaminom B

Vitamini B imaju brojne korisne osobine za nokte, kosu i kožu, jer stimulišu regeneraciju ćelija kože čime doprinose nježnoj i jačoj koži.

Riža ima efekat protiv bora

Inozitol, sastojak riže, takođe ima sposobnost podmlađivanja lica smanjenjem bora i poticanjem protoka krvi u koži.

Japanska maska za podmlađivanje lica

3 kašike organske smeđe riže

1/2 kašike destilovane vode

2 kašike zrelog avokada

1/2 kašike meda

Priprema :

Počnite kuhati rižu.Mi koristimo manju količinu riže svaki put kako bismo osigurali da je maska svježa kad je nanesemo na lice.Kuhajte rižu dok ne postane mekana pa je iscijedite i držite tekućinu u drugoj zdjeli.Dodajte avokado i med u rižu i stvorite homogenu smjesu pomoću kašike.

Stavite mješavinu na lice i držite je 15-20 minuta. Nakon toga, očistite je pomoću pamučnog tufera i operite lice rižinom vodom.To će eleminisati nečistoće i male mrlje.Ova maska je mnogo jeftinija i dostupna od bilo kojeg drugog proizvoda za njegu kože .Koristite ovu masku dvaput sedmično, a svaki dan ćete izgledati mlađe i mlađe.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.