“Jes, da je pustim U SVOJ KREVET, a ona mi NE DA UNUČE”: Svekrva KUKA na Tviteru, VREĐA SNAJU, pa su se žene UROTILE i ispričale kako su ih SVEKRVE MALTRETIRALE

Snaje i svekrve su dve strane koje će uvek biti sukobljene i jedna drugoj tražiti mene, izazivati sukobe, terati inat i sina/muža “vući” na svoju stranu tako da okrene leđa onoj drugoj, a primer ispovesti jedne svekrve na Tviteru samo to potvrđuje.

Nijedna od dve žene u tim sukobima često nije bez putera na glavi, a nekad sa optužbama odu predaleko, pa je tako jedna svekrva optužila snaju da joj ne dozvoljava da dotakne svoje prvo, nedavno rođeno unuče.

“Propala sam kao svekrva, nikad smetala, nikad se umešala. SVEKRIVA sam za sve, kao kruna ovoga, dobila sam zabranu od snajke da taknem svoje prvo muško unuče. Čitamo se kad se budem oporavila od toga. P.S. Mako je njih koji znaju istinu”, pisalo je u postu na Tviteru.

E, onda su krenuli komentari – jedni su podržavali majku, drugi baku novorođenčeta, imali svoje argumente, ali SVEKRIVA je u jednom momentu imala sebičan komentar koji je mogao da ukaže na to da je namerno od muve napravila slona osetivši se ugroženo dolaskom nove žene u njenu kuću i život njenog sina.

Nakon što joj je neko u komentarima savetovao da “spusti loptu” jer je snaja u novoj situaciji, da treba da joj dopusti da uspostavi svoja pravila u novoj kući i porodici, te da joj nakon porođaja i sa malim detetom ne treba gužva i haos, svekrva je imala vema sebičan i samoživ odgovor koji je samo pokazao početnu tezu, a to je da “nijedna žena nije dovoljno dobra za njenog sina i da je ona majka sultanija kojoj nijedna neće moći tron da uzdrma”.

“Jes, da pustim tanmo neku da legne i u moj krevet. Baš ste smešni više”, odgovorila je besna svekrva sa sve ironičnim emotikonima koji se grohotom smeju.

Na svoj komentar dobila je žestoku povratnu reakciju iste osobe koja je pokušala pre toga da joj udeli dobronameran savet.

“Pa što ste je onda uopšte pustili u kuću? Računali ste da će da bude samo i isključivo onako kako vi mislite da treba i po vašem diktatu? Emotivno ucenjivanje?”, sasula je svekrvi pratiteljka na Tviteru. Dalja komunikacija putem komentara je dobila veoma vulgarnu notu i nije vredna pominjanja.

Ipak, ljudi su imali svoje mišljenje o konkretnoj situaciji, i dok su neki osudili majku što baki svog deteta ne dozvoljava fizički kontakt, drugi su bili zgroženi činjenicom da svekrva tako gnusno blati snaju na društvenim mrežama.

“Ovo je onaj tip svekrve koji funkcionise po principu “ne mešam se pred snajkom, ali je zato iza njenih leđa ogovaram pred prijateljicama, sinom, gde god stignem, pa i na Tviteru. Onda beba dobije jako cestu infekciju i umesto da pruži podrsku porodici, ona likuje po Tviteru”, “Digla mi se kosa na glavi, kakva žena može majku svog unučeta da ovako blati. Porođena žena, divljaju hormoni, umorna, neispavana i još treba “baba” da joj kvoče po glavi… Ma idi bre! Što se mene tiče, posete meni i klincima bile su zabranjene dva meseca i za moje i njegove roditelje”, bili su samo neki od komentara, ali su uglavnom svi imali razumevanja za porodilje i njihovo stanje nakon što su iznele dugačku trudnoću i donele dete na svet.

Rasprava koja se povela na mrežama nekima je poslužila kao povod da olakšaju svoju dušu i podele teška iskustva.

“Tako mene moja terala u 3 lepe, psovala, vređala sa stomakom do zuba, isterivala iz moje kuće, sad kuka što joj ne damo dete”, napisala je jedna devojka.

Naravno da je bilo i onih kontraša koji su apsolutno podržali “neće ona u moj krevet” svekrvu.

“A posle koliko sme baba da pipne unuče? Ja ne mogu uopšte da zamislim da moji najrođeniji nisu smeli da priđu mom detetu. Čim smo došli kući, moji roditelji, sestra, svekar, svekrva, dever, jetrva, svi su nas čekali u stanu i smeli da uzmu dete, svi mu se radovali sa nama”.

I najveća ironija od svega na kraju jeste to što je svaka svekrva nekada bila snaja, pa zaboravi šta je od svoje doživljavala kada je došla u muževljevu kuću pre da uspostavi kontrolu, red i pravila u kući.

No, na zapadu ništa novo, zato je najbolje ne živeti u zajednici sa svekrom, svekrvom ili taštom i tastom, već udaljeno i odvojeno i viđati se isključivo po želji i potrebi.

Na čiju stranu stajete vi u ovom “sukobu”? Pištine nam u komentarima.

Izvor: blic zena