Kako da uklonite zubni kamenac sami uz ove namirnice

Živjeti zdravo ne uključuje samo zdravu prehranu i vježbu.Zato morate praktikovati oralnu higijenu.Ako trenutno imate puno kamenca na zubima, možda ćete osjetiti oticanje, bol i povećanu osjetljivost od bakterijske infekcije.Ali mi smo ovdje da vam kažemo da se više ne morate nositi s tim.Postoje tehnike za uklanjanje kamenca svojom rukom.

Osnovne tehnike kojih su svi svjesni je četkanje i ispiranje , kao i redovni pregledi kod stomatologa.Ako nepravilno njegujete zube, to može dovesti do nakupljanja plaka.Ako se to zanemari, može se razviti u kamenac.

Koristite pastu za sube od fluorida :

Koristeći fluoridnu pastu za zube, može vam pomoći povećati koncentraciju fluorida u zubima.Fluorid pomaže ojačati zube i spriječiti karijes.Ojačava caklinu na zubima, što smanjuje šanse da im se našteti od kiselog unosa od pića i hrane.

Koristite koru od narandže :

Ako tražite jeftin, ali učinkovit način za uklanjanje kamenca na zubima, pokušajte s narandžinom korom.Narandžina kora ima sastojke koji mogu pomoći u borbi protiv mikroorganizama u ustima.Da biste izvršili ovu tehniku, morat ćete uzeti komad kore i trljati zube dvije minute.

Žvakanje sezamovih sjemena , djeluje kao prirodno pročišćavanje.Pomaže u čišćenju i poliranju zuba, kao i uklanjanju kamenca i plaka.Da biste izvršili ovu tehniku, samo žvakajte sjeme susama, ali ih nemojte progutati.Dok su sjemena još uvijek u ustima, četkajte zube suhom četkom za zube.Za puni efekat činite to 2 puta sedmično.

Jedite voće i povrće :

Najbolje voće i povrće koje može pomoći u čišćenju zuba su mrkva, celerni štapići, jabuke i dinja.Jedan sat nakon obroka, žvakajte bilo koju od ovih namirnica kako bi vam pomogle očistiti zube.POmaže uklanjanju plaka i kamenca na zubima te takođe pomaže očistiti zubno meso i ojačati.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.