Kokosovo ulje čini čuda našoj koži i kosi.Ovo je novootkriveni efekat koji može imati

Kokosovo ulje je sastojak koji se može koristiti na razne načine, a zdravstvene koristi koje pruža su zaista nevjerovatne.Možete ga koristiti u tretmanima ljepote, kao sastavni dio lijekova za gubitak težine, za liječenje kožnih bolesti, poremećaje štitnjače i još mnogo toga.

Nedavna studija je otkrila još jednu nevjerovatnu upotrebu kokosovog ulja koja je rpevencija i liječenje raka debelog crijeva.

Prednosti kokosovog ulja za rak debelog crijeva

Kokosovo ulje je izvrstan alternativni lijek za rak debelog crijeva jer može inhibirati ćelije raka debelog crijeva, prema brojnim studijama.Novije studije sa Univerziteta Australije u Adelaide pokazale su da je kokosovo ulje zapravo vrlo moćno sredstvo za liječenje raka debelog crijeva.

To je zbog laurinske kiseline, komponente kokosovog ulja, koja ima sposobnost uništiti čak 93% ćelija raka debelog crijeva.Međutim, kokosovo ulje je vrlo korisno u liječenju raka uopšte zbog snažnih svojstava za ubijanje raka.

Nažalost, kokosovo ulje je vrlo pristupaćno i učinkovit lijek, tako da farmaceutske tvrtke ne žele potvrditi prednosti koje pruža jer im nije isplativo.Ljudi širom svijeta još uvijek umiru od raka koji se može spriječiti, pa čak i liječiti pomoću prirodnih lijekova kao što je kokosovo ulje.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.