Lekcije Sofije Loren: Kad naučiš koristiti svoj um kao što koristiš puder, postaćeš istinski lijepa

Sofija Loren je jedna od najistaknutijih italijanskih glumica svih vremena. Već decenijama ne prstaje da plijeni pažnju svojom senzualnošću i besprjekornim izgledom. 

Manje je uvijek više. Sofija ističe da je manje uvijek više. Ona ističe da kada birate haljinu uvijek izaberite onu u kojoj ćete izgledati elegantno i sofisticirano. Nemojte previše da otkrivate i neka vaše tijelo ostane mala misterija za muškarce. 

Sve je u načinu na koji hodate. Sofija je puna samopouzdanja što se odražava na njen hod. Od nje treba da naučimo da uvijek treba da hodamo uzdignute glave i sa samopouzdanjem gdje god da idemo i bez obzira šta nosimo na sebi. 

Nemojte biti previše ozbiljni. Ona ističe da nikada ne shvatate sebe previše ozbiljno. Ako pogledate njene slike vidjećete da se na svakoj slici smije i zasmijava sve oko sebe. Ona je zabavna jednako koliko je i lijepa i to je ono što je čini posebnom. 

Nemojte biti previše ozbiljni, zabavljajte se sa različitim stilovima oblačenja i šminkanja i smijte se. Istaknite svoje najbolje osobine. Jedna od stvari koje Sofija Loren najbolje radi je poznavanje svojih osobina i naglašavanje istih. Prepoznatljiva je po svojim mačijim očima koje mnogi danas kopiraju. 

Ona se uvijek trudila da naglasi svoje krupne zelene oči. Niko ne poznaje vaše lice bolje od vas samih zato odaberite onu najbolju i naučite kako da je naglasite. Držite se svojih korijena. Sofija je ponosna na to što je talijanka, to je dio nje. Kada znate odakle dolazite i ponosite se time to je veliki dio vašeg stila i onoga šta jeste. Ona je ostala vijerna sebi i svojim vrijednostima i to je nešto što svi treba da naučimo od nje. 

Nemojte se plašiti da isprobate nešto novo. Iako su njene mačije oči njen lični potpis ona je mijenjala svoj izgled nekoliko puta, od frizure do stila oblačenja. Trendovi prolaze pa se ponovo vraćaju i lijepo je ponekad da dodate u svoju garderobu neku novu krpicu ili isprobate novu šminku.

Fontana mladosti zaista postoji. To su tvoj um, tvoji talenti, kreativnost koju unosiš u svoj život i u živote osoba koje voliš. Kada naučiš koristiti taj izvor, onda ćeš istinski pobijediti životnu dob. I u 86. godini života Sofija plijeni svojom ljepotom i seksipilom. Ne radi se o vašoj mladosti i već o obogaćivanju vašeg života i života ljudi koje volite.

Izvor: Infpult