Lišće ove biljke je sjajno u borbi protiv bora, alergija kože , akni i tamnih mrlja

Svi smo imali nekih problema s kožom, poput bora, akni tamnih mrlja ili crvenila.Ali ne trebamo imati kozmetički postupak svaki put kada se pojavi problem jer postoje prirodne alternative koje mogu djelovati još bolje, poput lišća guave.

Liječi atopijski dermatitis

Ovi listovi mogu pomoći kod crvenila i iritacije uzrokovanog atopijskim dermatitisom.Oni takođe sadrže antialergijske sposobnosti koje sprečavaju stvaranje histmanika ( hemikalije koja uzrokuje svrab, kihanje i simptome alergije ).

Liječenje akni

Američki časopis za kinesku medicinu objavio je studiju koja potvrđuje da su listovi guave izvrsni protiv mikroskopskih organizama ( akni ), zbog njihovih antibakterijskih sposobnosti.Osim uklanjanja akni, upotreba guava lišća umiruje kožu i smanjuje prištiće.

Uklanja bore

Guava lišće ima više prednosti nego plod, a to je naučno dokazano.Imaju svojstva protiv raka i uništavaju slobodne radikale u tijelu.Oni su takođe snažan alat protiv bora i poboljšavaju kvalitet kože.

Smanjuje tamne mrlje

Guava lišće može se koristiti za liječenje crvenila – poput crvenih ili tamnih mrlja na licu.Kao tonik koji pomaže u smanjenju iritacije ubijaju mikroskopske organizme.

Način liječenja :

U slučaju atopijskog dermatitisa koriste se sušeni listovi guave.Sameljite ih i dodajte ih u kadu tople vode – olakšat će vam svrabež i crvenilo i učinit će da se osjećate ugodno.U svim ostalim gore navedenim slučajevima, izlomiti nekoliko listova i dodati ih u lonac kipuće vode.Kada boja postane crvena i izgleda dovoljno koncentrirano, odnesite je i ostavite smjesu da se ohladi.Nakon toga, nanesite tonik na lice s pamučnim tuferima.Ostavite oko 15 minuta i operite lice mlakom vodom.Liječenje treba obaviti najmanje dva puta sedmično.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.