Ništa vas ne može postariti kao loši zubi – 7 stvari koje muškarci ne vole vidjeti na ženama starijim od 40

Starost ne bi trebala da bude razlog da očajavate i budete nezadovoljni sa sobom i svojim izgledom. Muškarci vole različite žene, starije ili mlađe. 

Muškarci dolaze i odlaže, čak nas i oni najbolji napuštaju. Mnogi muškarci kada dođu u 40te znaju da im je bolje da nađu partnerku svoje starosne dobi nego neku mlađu. Međutim oni kažu da postoje neke stvari kod žena u 40tim koje ih strašno nerviraju. 

1. Kratka kosa. Mnogi stilisti i frizeri savjetuju ženama koje su starije od 40 da ne nose dugi kosu već kraće frizure. Međutim, muškarci vole dugu kosu kod žena bez obzira na njene godine. Zato ako imate gustu i zdravu kosu nemojte da je skraćujete. 

2. Višak kilograma. Ovo je stvar koja se veoma često javlja kod žena koje pređu 40. Gotovo svaka druga žena ima višak kilograma ili je gojazna. Loše navike i stres su uglavnom uzrok tome, ali uvijek možete da odvojite malo vremena za šetnju, plivanje, ili lagane vježbe koje će vam pomoći odrzavate svoju figuru. 

3. Loši zubi. Ništa ženu ne može postariti kao loši zubi. Ovaj problem se veoma često javlja kod žen    a koje vode računa o svom izgledu. Neke od njih više vole da potroše novac na novu odjeću ili tretman uljepšavanja nego na zube. Osmjeh je najljepši ukras na ženi zato vodite računa o svojim zubima. 

4. Dlačice iznad usana. To je nešto što nikome ne može da promakne pa ni muškarcu. Danas je to problem koji se jako lako riješava kako u udobnosti vašeg doma tako i u kozmetičkom salonima. 5. Ravna obuća. Iako se dame koje dođu u 40te radije opredjeljuju za ravnu i udobnu obuću, muškarci više vole da ih vide u cipelama sa visokom petom. 

Iako nije ni preporučljivo stalno nošene visoke pete, možete povremeno, bar za neke posebne prilike da ih nosite. 6. Velike torbe. Iako su veoma praktične, muškarci ne vide koja je svrha nošenja velike torbe i smatraju da su manje torbe privlačnije. 

Žene koje nose velike torbe oni doživljavaju kao domaćice koje su upravo pošle u kupovinu kućnih potrepština. 7. Procjenjivački pogled. Ovo je nešto sa čim su se vi muškarci složili da ne vole da vide kod pripadnica ljepšeg pola. To muškarce plaši i uznemirava.

Izvor: Blic zena