OVA MEŠAVINA IZBACUJE SVE NEPRIJATNE MIRISE IZ DOMA: Zaboravićete na ustajali miris hrane i cigareta!

Mirisi se uvlače u sve tkanine, od zavesa do tepiha i nameštaja

Nije neuobičajeno da se miris kuvanja oseti u domu dugo vremena nakon što ste obrok pripremali, posebno ako se radi o ribi, brokoliju ili pohovanom mesu.

Dobra vest je da postoje jednostavna rešenja u obliku prirodnih smesa koje možete sami napraviti za nekoliko minuta! Usput, pomoći će vam i da se oslobodite mirisa cigareta, koji ostaje u prisutan jer se uvuče u tkanine, zavese, tepihe ili ugaone garniture, koji onda lako mogu biti izvor neprijatnog mirisa.

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka koje sigurno imate u kući, i njime jednostavno poprskajte površine presvučene materijalima!

Potrebno je:

400 ml vode 1 kašika sode bikarbone 15 kapi ulja limuna Bočica s raspršivačem

Sve dobro pomešajte u bočici i to ponovite pre svake upotrebe. Jednostavno poprskajte tepih ili krevet kako bi se neutralisali mirisi.

Napravite prah za neutralisanje mirisa

Tepisi i ćebad će najlakše upiti mirise iz okoline, pa ako ih odmah ne rešite, ostaće duže nego što želite. Sprej vam neće pomoći ako imate velike tepihe, pa je puno lakše koristiti ovaj prah, koji će jednako dobro delovati na neutralisanje mirisa iz doma.

Šta vam je potrebno:

200 g sode bikarbone 15 kapi esencijalnog ulja lavande ili limuna Posuda s poklopcem u kojem ste izbušili sitne rupice

Pomešajte sve sastojke i stavite u posudu. Posipajte po tepihu i ostavite da stoji 15 minuta, pa usisivačem pokupite ostatke.

Izvor: Stil Kurir