ROĐENA SESTRA MI UMIRE OD RAKA I ZAMOLILA ME JE DA BRINEM O NJENOJ DECI U BUDUĆNOSTI: Odmah sam je odbila zbog 1 razloga

Dok se neke stvari ne dožive, teško se razumeju, kao što je slučaj žene koja je odbila da čuva decu od teško bolesne sestre.

Britanka, koja ima svega 26 godina, našla se u veoma nezavidnoj situaciji, a njena odluka napravila je pravu pometnju na društvenim mrežama. U anonimnoj ispovesti za “Mirror” otkrila je da ju je šest godina starija sestra, koja je imala karcinom, zamolila da u budućnosti vodi računa o njenoj deci, ako joj se nešto desi.

– Pozdrav svima. Pre nekoliko meseci me je kontaktirala sestra. Rekla mi je da umire. Pronašli su joj tumor na mozgu i ostalo joj je malo vremena. Tražila je od mene da se brinem o njenoj deci nakon smrti, ali sam je odbila, evo i zašto – započela je svoju objavu ova djevojka i odmah nastavila:

Umorna žena, Bolesna žena, Zabrinuta žena, Starija žena
foto: Shutterstoc

– Nismo bile u kontaktu godinama. Rekla mi je da nema ko da brine o deci kad ona umre. Imala je muža, ali on ju je ostavio jer ga je neprestano varala. Dobila je troje dece van braka s različitim muškarcima. Očekivano, njen bivši suprug ne želi da se brine o toj deci, a ona nije sigurna ko su uopšte njihovi očevi. Kako svoju sestru zaista ne poznajem i ne razgovaramo dugi niz godina, odbila sam je. U mladosti je bila jako zločesta i cinična prema meni. U poslednjih sedam, osam godina videla sam je samo na sahranama naših roditelja. Nemamo kontakt – nastavila je svoju priču ova devojka.

Sa druge strane, ona je srećno udata, a trenutno, u dogovru sa partnerom, ne želi da ima decu.

Deca
foto: Shutterstock

– Kad sam upoznala partnera, odmah sam mu rekla da ne želim imati decu. On je bio istog mišljenja. Možete reći da smo sebični il ne znam šta, ali to je naš život i naš izbor. Kad bi sad u kuću dovela troje klinaca, uzrasta od šest, tri i jedne godine, to bi nam uništilo život, a verovatno i brak. Dete nije obaveza ‘samo’ do 18 godine, već za ceo život. Ja tu obavezu ne želim. Uprkos tome što mi je plakala preko telefona odbila sam je. Ništa joj ne dugujem – stoji na kraju objave.

Očekivano, njena ispovest je pokrenula lavinu komentara – dok su je jedni apsolutno podržavali, drugi su je maksimalno osudili.

– Iako niste bile u dobrim odnosima, to je ipak tvoja krv. To su tvoji nećaci. Deca donose radost u naše živote – glasio je jedan komentar.