SEDAM NAJBOLJIH ŽENSKIH PARFEMA za leto 2023: Oni su bukvalno MAGNET za komplimente – muškarci padaju kao HIPNOTISANI

Već nekoliko godina unazad pored komercijalnih, popularnih parfema sve je veća pomama i potražnja za takozvanim niche parfemima. Niche parfemi nisu toliko “izvikani” kao oni dizajnerski niti masovno dostupni, ali su zato vrlo specifični, izrađeni od visokokvalitetnih sastojaka i od strane profesionalnih parfimera, a prave se u malim serijama. Oni nam pružaju mogućnost da se izdvojimo iz mase i budemo prepoznatljivi po jednom, posebnom, samo svom mirisu.

Još jedna velika prednost niche parfema je činjenica da su veoma dugotrajni na koži, te da upravo u njima leži odgovor na ono čuveno pitanje: “Kako da postignem da se kada prođem iza mene oseti trag parfema?”.

Mirisi niche parfema su retki, luksuzni, ekskluzivni, vanvremenski i definitivno nije svaki za svakoga, ali svako može da nađe neki baš po svojoj meri. Ono što je bio i ostao cilj niche parfemske industrije jeste favorizovanje kreativnosti i originalnosti, te davanje prednosti samoizražavanju u odnosu na uobičajene, prolazne trendove.

Najbolji niche parfemi za leto
Najbolji niche parfemi za letoFoto:Profimedia

Niche parfeme karakterišu različite, složene, opojne note koje ostavljaju snažan, gotovo nezaboravan utisak, pa budite sigurni da ćete uvek kada ih stavite dobiti more komplimenata i poneko pitanje koji to parfem koristite. Ako se još uvek kolebate kojim to niche parfemom sebe da častite, mi vam predlažemo sedam najpopularnijih i najpoželjnijih letnjih niche parfema ove godine. Parfeme smo odabrali iz bogatog izbora Belodore parfimerija. Belodore parfimerije se nalaze u TC Galerija, TC Merkator, TC West 65, i u ulici Kralja Petra 67.

1. Alexandre.J Art Deco Majestic Jardin

Alexandre.J Art Deco Majestic Jardin unisex parfem
Alexandre.J Art Deco Majestic Jardin unisex parfemFoto:Belodore / Ustupljena fotografija

Art Deco kolekcija francuskog brenda Alexandre J. pokrenuta je 2020. kako bi se proslavila 100-godišnjica dominantog, dekorativnog stila 20-ih godina prošlog veka koja je obeležila arhitekturu, dizajn, modu, vizuelnu umetnost tog doba… Majestic Jardin je jedan od šest sofisticiranih mirisa iz ove kolekcije, a inspirisan je egzotikom i mističnošću Azije i Bliskog Istoka.

Iz ove parfemske kuće poručuju da je Majestic Jardin začinski, orijentalni miris koji nudi bogate, zanosne note badema, trešnje, crnog bibera, vanile, pačulija i kedra, te da podseća na blistave, beskrajne žurke u kedrovim vrtovima.

Bočica od 100 mililitara Alexandre.J Art Deco Majestic Jardin parfema dostupna je u parfimeriji Belodore i košta 16. 800 dinara.

2. Gritti Duchessa

Gritti Duchessa uniseks parfemski ekstrakt
Gritti Duchessa uniseks parfemski ekstraktFoto:Belodore / Ustupljena fotografija

Ovo je ekskluzivan, “aristokratski” parfem za ženu koja zna šta hoće i ne boji se da to uzme. Gde god da ide, sa sobom nosi magiju, a topla, opojna, voćna aroma ovog parfema najavljuje njen dolazak. Ovo je parfem za odlučne, smele dame, one koje žele da budu upamćene, one koje imaju hrabrosti da mirišu opojno, slatko kao piće od trešnje i šećera. Pored crne trešnje u ovom parfemu prisutne su i note badema, perunike, kakaoa, gorke pomorandže, šafrana i drveta jasmina.

Bočica od 100 mililitara Gritti Duchessa parfema dostupna je u parfimeriji Belodore i košta 34. 800 dinara.

3. Etat Libre D’ Orange You or Someone like You

Etat Libre d`Orange You or Someone Like You - Uniseks parfemska voda
Etat Libre d`Orange You or Someone Like You – Uniseks parfemska vodaFoto:Belodore / Ustupljena fotografija

Ovo je predivan citrusni, osvežavajući miris i za muškarce i za žene, koji je primamljivo privlačan i instant podiže raspoloženje, ali i samopouzdanje osobe koja ga nosi. Savršen je za tople, sunčane prolećne i letnje dane, kada želite da mirišite dobro, “skupo” i neobično, a ipak ne teško i “omamljujuće”. Spaja note nane, grejpfruta, bergamota i anisa, kao i belog mošusa, ruža, ribizla i hediona, sintetičkog mirisa jasmina.

Bočica od 100 mililitara Etat Libre D’ Orange You or Someone like You parfema dostupna je u parfimeriji Belodore i košta 11. 760 dinara.

4. Costume National So Nude

Costume National So Nude ženska parfemska voda
Costume National So Nude ženska parfemska vodaFoto:Belodore / Ustupljena fotografija

Ovo je parfem koji je kreiran tako da istakne apsolutnu ženstvenost i beskrajnu strastvenost. Iz italijanske modne kuće Costume National ističu da je ovo parfem za žene koje su moderne ikone, ali su istovremeno vanvremenske, prirodne, šik, iskrene, žene čija elegancija i gracioznost dolaze iznutra. Ako ste umorni od prenaglašenih, jakih i “grubih” mirisa, oduševiće vas ovaj nežan, “čisti”, prijatni miris sa notama pačulija, sandalovine, kedra iz Virdžinije, ruže, tuberoze, kima, kardamoma, nerolija i tropskog kananga drveta.

Bočica od 100 mililitara Costume National So Nude parfema dostupna je u parfimeriji Belodore i košta 10. 320 dinara.

5. Van Cleef and Arpels Collection Extraordinaire Santal Blanc uniseks parfemska voda

Van Cleef and Arpels Collection Extraordinaire Santal Blanc uniseks parfemska voda
Van Cleef and Arpels Collection Extraordinaire Santal Blanc uniseks parfemska vodaFoto:Belodore / Ustupljena fotografija

Ovaj parfem pripada kolekciji izuzetno retkih i luksuznih mirisa, a inspirisan je lepotom prirode koja je zapravo i večita muza parfimera u ovom brendu. Simbolizuje čistotu, jednostavnost i minimalizam, stavljajući akcenat na izuzetnost ovog mirisa u čijoj je srži baršunasta, topla aroma sandalovine. Van Cleef and Arpels Collection Extraordinaire Santal Blanc prosto izaziva nežnu zavisnost!

“Želeo sam da ponovo stvorim osećaj mekog, umirujućeg drvenastog ulja. Sandalovina, sa svojom kremastom teksturom, bila je očigledan izbor u mom umu jer podsvesno evocira ideju čistog i nežnog belog. Da bih što više naglasio ovaj aspekt, dodao sam notu mleka smokve i akorda puderastog mošusa”, opisao je parfimer Mišel Almerak.

Bočica od 75 mililitara Van Cleef and Arpels Collection Extraordinaire Santal Blanc parfema dostupna je u parfimeriji Belodore i košta 18. 240 dinara.

6. M. Micallef Soleil Passion ženska parfemska voda

M.Micallef Soleil Passion ženska parfemska voda
M.Micallef Soleil Passion ženska parfemska vodaFoto:Belodore / Ustupljena fotografija

Ovaj parfem pripada kolekciji Stories Of Love koja zapravo odaje počast privatnoj bašti osnivača brenda Martin Mikelef i Žofriju Nežmanu. Kroz ovu liniju radosnih, svetlucavih, modernih, sunčanih mirisa vlasnici brenda, ali privatno i životni partneri, želeli su da ispričaju priču o svojoj ljubavi i strasti prema gurmanskom voću i veličanstvenom cveću.

Soleil Passion je jedan od parfema iz ove kolekcije, a njegovi kreatori kažu da je napravljen tako da vas direktno transportuje u mediteransku baštu punu obilja i raskoši. Ovo je senzualan, pomalo divlji parfem koji nudi zarazni voćni miris izgrađen oko note nara, zajedno sa sandalovinom, mošusom, đurđevkom, ružom, mandarinom, jagodom i lokvanjem. Soleil Passion je čista energija u bočici sa kojom možete da nosite tračak sunca na sebi ne samo leti, već tokom čitave godine.

Bočica od 100 mililitara M.Micallef Soleil Passion parfema dostupna je u parfimeriji Belodore i košta 28. 200 dinara.

7. Signature Sillage d`Orient Jade uniseks parfemska voda

Signature Sillage d`Orient Jade uniseks parfemska voda
Signature Sillage d`Orient Jade uniseks parfemska vodaFoto:Ustupljena fotografija

Kada se Signature Sillage d`Orient Jade parfem otvori zapljusne vas slatka, snažna aroma sa dominantnim mirisom citrusa. No, ubrzo, miris citrusa utihne, a do izražaja dolazi senzualnost ambera, vanile i mošusa. Miris ovog parfema je poput skupocenog, divnog žada po kome je i dobio ime; vodi nas u svet harmonije, misterija i legendi, raskoši, mudrosti, ravnoteže između mašte i stvarnosti.

Bočica od 100 mililitara Signature Sillage d`Orient Jade parfema dostupna je u parfimeriji Belodore i košta 23. 880 dinara.

Izvor: Zena blic