Sjedoj kosi vraćaju PRIRODNU boju! Kokosovo ulje i limun

Boja vaše kose ovisi o pigmentnim stanicama koje se nalaze na dnu svakog folikula dlake. S godinama, te pigmentne stanice umiru i njihova učinkovitost se smanjuje. Kada tijelo zaustavi proizvodnju pigmenata, kosa počinje biti bezbojna i bijela.

Međutim, možete spriječiti sijedu kosu hranjivši vaše vlasište i zaštititi bazu vaših folikula dlake. Ako su vaše baze i pigmentne stanice zdravije, možete izbjeći sijedu kosu.

Sijeda kosa može biti uzrokovana mnogim čimbenicima, kao što su:

hormonska neravnoteža

hipertireoza i hipotireoza

nedostatak prehrane

pothranjenost

genetski poremećaji

hemoterapija

radijacija

Farbe za kosu korisne su za bojanje sijede kose, ali obiluju kemijskim tvarima i mogu oštetiti vašu kosu. Stoga, najbolje rješenje je korištenje prirodnih proizvoda!

Sve što trebate imati je kokosovo ulje i sok od limuna!

Kokosovo ulje sadrži anti-mikrobna svojstva, laurinsku kiselinu i masne kiseline srednjeg lanca. Ova svojstva ojačavaju kosu i pomažu u rastu kose. Štoviše, on smanjuje gubitak proteina i kada se koristi za dulje vrijeme, također pomaže preokrenuti sijedu kosu jer je pakiran s antioksidansima.

S druge strane, sok od limuna sprječava i bijelu kosu. Sadrži dobre količine vitamina B i C, te fosfora, koji hrani kosu i tretira uzrok sijede kose.

RECEPT

Sastojci

3 žličice svježeg soka od limuna

50 ml. organskog kokosovog ulja

Priprema

Pomiješajte tri žličice soka od limuna s nekim kokosovim uljem.

Zatim, primijenite ovu smjesu na kosu i masirajte u vlasište.

Ostavite ga najmanje sat vremena.

Isperite, a zatim šamponirajte kosu.

Ponovite ovaj postupak svaki tjedan, i bit ćete zaprepašteni rezultatima!

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.