“SNAJA SE U PODNE DIŽE IZ KREVETA, PO KUĆI NIŠTA NE PIPA, SAMO GLEDA ZADRUGU”: Svekrva smislila kako da je nauči pameti

Ispovest svekrve koja umesto snaje sve radi po kući puna je uzbudljivih detalja.

Penzionerka Mara otkrila je da je snajino ponašanje užasava, budući da ništa po kući neće da radi, a da su sve obaveze pale na nju, pa čak i čuvanje dece. Naime, ona tvrdi danjena snaja ustaje u podne, dok su joj jedine obaveze ispijanje kafa i gledanje Zadruge.

“Čitam o svekrvama i snajama pa eto da i ja napišem koju reč. Živim u malom mestu sa snajom i unucima, a sin najčešće nije kod kuće jer radi na terenu. Ne znam što reći i kako”, poverila se Mara za Moje vrijeme.

“Moj dan počinje u 6 ujutro, popijem kafu, pospremim kuhinju, pripremim ručak, ubacim odeću u mašinu za veš, obesim ga da se osuši”, navodi Mara, pa kaže da se snaja obično probudi oko podneva, a iz kreveta ustane nešto kasnije

žena, Baka, Domaćica, Srpkinja
foto: Shutterstock

Pre nego što snaja ustane, Mara se pobrine za mlađeg unuka koji sustaje već u devet sati. “Čitav dan ga čuvam, pripremim mu doručak, mali ručak, i ceo dan sam u pokretu s detetom. Snaju vidim samo dok popije kafu nakon što se u izvuče iz kreveta u podne i dok gleda Zadrugu, Farmu ili neku seriju.”

“Po kući ne dira ništa, a i nema vremena od mobilnog telefona. Prijateljima i porodici govori kako joj ja ne pomažem, da ništa ne radim u kući i da ne čuvam dete. Razmišljam o postavljanju skrivenih kamera po kući kako bih svima pokazala o kakvoj lažljivici se radi. Ćutim zbog sina jer on zna istinu i poštuje me”, navodi Mara.

“Snaji smeta čak i kada odem negde na nekoliko dana jer joj nema ko čuvati dete. Zbog toga u poslednje vreme razmišljam o tome da se preselim u neki stan i živim sama kako bih se barem malo odmorila u ovim penzionerskim danima”, zaključuje Mara.

Izvor: Stil