Šta vam poručuju: 7 tajnih signala koji vam mogu pomoći da saznate kako se vaš pas osjeća

Pomoću ovih znakova otkrijte na vrijeme kako se vaš pas osjeća

Prepoznajte po govoru tela svog psa ili po njegovom ponašanju da li je srećan ili tužan. Poznato je da su psi najbolji čovekovi prijatelji i da su jako vezani za svoje vlasnike. Oni su verni i jasno pokazuju kada nekome veruju, ali i kada njuše opasnost.

Veruje vam Bacio se na leđa i pokazuje vam stomak. To je najveći pokazatelj poverenja. To što ga češkate po stomaku je za njega velika duševna poslastica i poruka da ste zadovoljni. Traži pažnju Stavlja vam glavu na kolena, gleda vas u oči dok su mu uši opuštene. Kada vam ruku gurka nosom time želi da kaže da ga češkate.

Ako se pomalo nametljivo naslanja na vlasnika, time pokazuje da i on traži malo ljubavi, nežnosti i zagrljaja. Kao i ljudi, i psi vole kada je pažnja usmerena prema njima. Tada se gotovo rastapaju od miline, piše portal 24sata

Znatiželjan je Uši su mu podignute i u pozi prema napred, a rep je u vazduhu malo iznad horizontale. To pokazuje da je znatiželjan, pronašao je nešto zanimljivo i ima nameru to da istraži. Treba mu predah Ako liže nos, a to nema veze s hranom, time pokazuje kako je pod stresom i potreban mu je odmor od onoga što radite, recimo, od treninga.

Ljut je Uši su mu nagnute prema napred i malo raširene formirajući slovo “V”. Nos i čelo su mu naborani, rep podignut, a dlaka na leđima je nakostrešena. Kada je ljut usta su psu otvorena i vide se zubi. To pokazuje da se oseća vrlo dominantno i ljuto.

Uplašen je i agresivan Telo mu je spušteno, a vrhovi usana povučeni. Uši su mu iza, ali dlake na leđima su nakostrešene. Ovo pokazuje da je pas prestrašen, ali nije pokoran i mogao bi napasti u bilo kojem trenutku.

Razigran je Rep je visoko u vazduhu i možda maše njim. Uši su mu, takođe, u vazduhu, usta otvorena, a moguće i jezik napolju. Prednje noge su savijene. Ova poza je poziv na igru. Psi su često u ovom položaju trenutak pre nego počnu skakati ili trčati.

Izvor: Infopult