Suprug me ostavio zbog mlađe – Bila sam spremna da mu oprostim, ali on nije htio da se vrati

Moj suprug i ja smo bili u braku deset godina, voljeli smo se i u braku smo dobili tri prelijepe kćerke. Mislila sam da ništa neće moći da ugrozi naš brak, ali sam se prevarila. 

Prije dvije godine sam počela da sumnjam da me moj suprug vara. U početku je sve poricao i nije htio ništa da prizna pa sam pokušala da izbacim te svoje bubice iz glave koje su konstantno u meni budile sumnje. Trebalo mi je vremena da se riješim svih sumnji i da vratim naš život u normalu. 

Poslije nekog vremena počela sam da primjećujem da se moj suprug počeo čudno ponašati. Počeo je da se sređuje kada ide na posao, stavljao je skupe parfeme koje prije toga nikada nije koristio. Promijenio je i način oblačenja. Nisam više željela da grizem sebe i željela sam da smirim svoju savjest pa sam ga pitala o čemu se radi. 

Odlučio je sve da mi prizna. Viđao se sa drugom ženom. Bila je studentica koja je bila dvadeset godina mlađa od njega. Tada mi je rekao da želi da bude sa njom i da želi da se razvede od mene. Istog dana se spakovao i preselio se kod nje. 

Bila sam slomljena i nisam znala kuda dalje i nisam znala kako nakon toliko godina da budem sama i bez njega. Bila sam spremna sve da mu oprostim samo da mi se vrati i da ponovo budemo zajedno. On nije želio da čuje. Želio je da započne novi život sa mlađom ženom. 

Rekao je kako je pored nje srećan i kako mu ona pruža sve ono što mu ja nikada nisam mogla pružiti. On nije napustio našu djecu. Pomaže im kada god može i uvijek se viđa sa njima, ali sa mnom ne želi nikakav kontakt i mene izbjegava kad god može. 

Ne znam čime sam zaslužila takvo njegovo ponašanje. Čak i sada da dođe i da poželi da mi se vrati ja bih bila u stanju sve da mu oprostim i da se ponovo vratimo životu koji smo imali i koji smo zajedno gradili godinama. 

Izvor: Infpult