Trik vrhunskih šefova: Za najbolje palačinke koje se tope u ustima u testo treba da dodate jedan neobičan sastojak

Vrhunski kuvari uvek koriste ovu profi caku

Nema sumnje da svaka domaćica u Srbiji ima svoj provereni recept za palačinke, čak ih većina muti odokativno, ima neke svoje isprobane cake i trikove kako da…

Možda je došlo vreme da isprobate trik za palačinke za koje profesionalni kuvari tvrde da je čudesan i da od ove poslastice stvara nešto novo i spektakularno.

Sve što treba da uradite jeste da u smesu za palačinke dodate i malo piva.

Pivo pojačava efekat praška za pecivo u smesi, odnosno doprinosi tome da se palačinke malo podignu tokom pečenja, ali da iznutra ostanu meke i pahuljaste.
Zapravo pivo stvara ugljen-dioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a pritom testo čini rastresitim i izrazito finim, takvim da se ono topi u ustima.

Pivo će doprineti i da tekstura palačinki bude veoma lepa, vazdušasta i sa puno sitnih rupica.

Možete dodati bilo koju vrsta piva, a ono će uticati i na to da li su palačinke manje ili više slatke. Kuvari uglavnom preporučuju dodavanje svetlog piva.

Kada je reč o količini piva koju dodajte, i ona treba da bude proizvoljna, odnosno zavisi od toga koliko mleka stavljate u smesu. Ipak, najčeši savet je da taj odnos bude 50:50 – na primer jedna čaša mleka i jedna čaša piva..

Izvor: 24sedam.rs