Trikovi za čišćenje auta: 10 vrhunskih savjeta kako bi vaš automobil mogao opet zablistati

Koliko god ga čistili, čini vam se da je vaš automobil prljav.

Da li su u pitanju fleke, mrvice od hrane ili tona prašine i polena kada se promeni godišnje doba – prljav automobil je neizbežan. Postoji milion sredstava za čišćenje, ali problem je što su sva puna gadnih hemikalija.

Ako želite da priredite svom automobilu veliko prolećno čišćenje, koje je pritom i prirodno, mi imamo sjajne predloge. Najbolja stvar u vezi naše liste jeste ta što većinu stvari koja vam je potrebna već imate u sopstvenoj kući!

1. Prirodno sredstvo za čišćenje sedišta i patosnica Rešite se tamnih, prljavih i blatnjavif fleka na presvalkama i patosnicima pomoću ovog prirodnog sredstva: pomešajte sirće i sodu bikarbonu tako da dobijete pastu. Pastu utrljajte na problematična područja pomoću četkice za zube, sačekajte da se poptpuno osuši, a onda usisajte. Vaša kola će izgledati kao nova!

2. Koristite maslinovo ulje za poliranje kože i čišćenje instrument table Više ne morate koristiti toksične sprejeve i maramica da biste očistili instrument tablu. Potrebno vam je samo malo maslinovog ulja i krpa da bi kožni delovi i istrument tabla u vašem automobilu izgledali sjajno i potpuno novo.

3. Trik za uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca Bolji je od bilo kog usisavanja! Sipajte vodu u bočicu sa sprejem i blago naprskajte sedišta. Onda, uzmite brisač za čišćenje ogledala i prozora i prevucite preko sedišta. Videćete kako će pokupiti sve dlake.

4. Očistite prašinu pomoću sunđeraste četke ili četkice za slikanje Ove četke su sjajno rešenje za čišćenje prašine u otvorima i oko dugmića automobila. Da bi sve bilo ekstra čisto, dok brišete prašinu istovremeno je usisavajte usisivačem

5. Prirodni osveživač za automobil Odmah bacite u đubre one toksične osveživače koji vam vise na retrovizoru i napravite domaće prirodno sredstvo! Pomešajte sodu bikarbonu i neko eterično ulje u tegli, na čijem ćete poklopcu izbušiti nekoliko rupa.

Ostavite ga na podu ili na nekom sigurnom mestu u automobilu. Ovo sredstvo će eliminisati sve neprijatne mirise, a vaš automobil mirisaće sveže kao nikad! 6. Šoferšajbna bez mrlja i linija Dovoljno je da obrišete brisače na vašem automobilu običnim alkoholom i rešili ste problem zamrljanog stakla.

7. Sirće i novine za čiste prozore Sipajte sirče u bočicu sa sprejem, naprskajte prozore i ostavite da odstoji nekoliko minuta, a onda ih obrišite novinama. Zvuči ludo, ali vaši prozori će biti blistavo čisti.

8. Sjajne hromirane felne Pomešajte vodu i sirće u jednakim delovima i sipajte u bočicu sa sprejem. Naprskajte felne, a onda obrišite krpom i moći ćete da se ogledate u njima!

9. Prirodno sredstvo za čišćenje točkova Pomešajte vodu i sodu bikarbonu tako da dobijete pastu, istrljajte točkove četkom, a onda isperite. Vaš automobil će izgledati kao da je upravo izašao iz prodavnice automobila!

10. Dobro, staro, organsko pranje automobila Zašto biste otišli u perionicu i platili da vam neko opere auto hemikalijama? Uzmite neki prirodni tečni sapun napravljen od biljnih ulja i pomešajte ga sa malo vode da napravite sapunicu. Nasapunjajte automobil, operite i isperite i spremni ste da krenete na put u vašem potpuno čistom automobilu.

Izvor: fokuzz.com